Bekijk vragenCategory: ApparatuurWelk bestek moet je voor welk gerecht gebruiken?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

Welk bestek moet je voor welk gerecht gebruiken?

4 Answers
IlseIlse answered 1 maand ago

Keukengerei wordt meestal gekozen op basis van het voedsel waarmee het zal worden gegeten. Hier volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten keukengerei en waar ze voor worden gebruikt:
 
Vorken: Een vork is een gebruiksvoorwerp met tanden, of scherpe punten, die worden gebruikt om voedsel aan te spiesen. Vorken worden meestal gebruikt bij het eten van vast voedsel zoals vlees of groenten.
 
Lepels: Een lepel is een gebruiksvoorwerp met een ondiepe kom dat wordt gebruikt om vloeistoffen of vaste stoffen op te scheppen. Lepels worden meestal gebruikt bij het eten van soep, cornflakes, ijs en ander zacht voedsel.

RachelRachel answered 1 maand ago

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van persoonlijke voorkeur en het soort gerecht dat wordt geserveerd. Er zijn echter wel algemene richtlijnen die kunnen worden gevolgd. Zo moet een mes altijd worden gebruikt om voedsel te snijden, terwijl een vork kan worden gebruikt om voedsel op een mes te duwen of om voedsel vast te pakken en naar de mond te brengen. Hier volgt een lijst van gangbaar bestek en het gebruik ervan:
 
Mes – wordt gebruikt voor het snijden van voedsel; kan ook worden gebruikt om specerijen te verspreiden
Vork – wordt gebruikt om voedsel op een mes te duwen of om voedsel vast te pakken en naar de mond te brengen
Lepel – wordt gebruikt voor het eten van soep, ontbijtgranen, ijs, enz.

HelenaHelena answered 1 maand ago

Hier is een handige gids voor het gebruik van het juiste bestek voor verschillende gerechten 
 

  • Gebruik een theelepel voor soep, ontbijtgranen of melk.
  • – Gebruik een vork voor vlees, salade of pasta 
  • – Gebruik een mes voor het snijden van kaas of cake 
  • – Gebruik dessertvorkjes of -lepels voor pudding of ijs.
FloortjeFloortje answered 1 maand ago

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want het soort bestek dat u gebruikt, hangt af van het gerecht dat u serveert. Er zijn echter wel enkele algemene richtlijnen die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat u voor elk gerecht het juiste soort bestek gebruikt 
 
Als u een licht voorgerecht of salade serveert, kunt u het beste kleiner en fijner bestek gebruiken, zoals vorken en messen. Voor hartigere hoofdgerechten gebruikt u groter en steviger bestek, zoals lepels en vorken.