Er zijn verschillende alternatieve ingrediënten om te gebruiken in plaats van zwaardvis, afhankelijk van het gerecht. Voorbeelden hiervan zijn tilapia, heilbot, makreel, tonijn, zalm, garnalen en krab. Elke gerechten zou kunnen worden verfraaid met deze smaken.
Er zijn veel alternatieve ingrediënten voor zwaardvis, afhankelijk van het gerecht dat u wilt bereiden. Schelpdieren zoals kreeft, garnalen en krabben kunnen een goed alternatief zijn. Vis zoals makreel, tonijn, heilbot en sardines kunnen ook een uitstekende optie zijn. Een ander alternatief dat soms wordt gebruikt, is kip of tofu.
Er zijn verschillende ingrediënten die geschikt zijn om te vervangen voor zwaardvis. Ze zijn vanwege de gelijkenis tussen de smaken goed te gebruiken in dezelfde gerechten. Ik zou aanraden om te variëren met kabeljauw, pinkstergooien, zeewolf, - of schar. Andere opties zijn tonijn, makreel en sardines. Verder kan je altijd nog vegetarische alternatieven proberen, zoals tofu, linzen en bonen.