Komkommer, kool en paprika zijn een paar ingrediënten die een vergelijkbare smaak en structuur aanbieden als venkel. Ook bieslook, dille, selderij of anijs kunnen worden gebruikt als alternatieve voor venkel in een gerecht.
De alternatieven voor venkel zijn anijszaad, koriander, dille, laurierblad, komijn en mierikswortel. Of als je een beetje gek wilt doen, kan je het ook proberen met sinaasappelschillen! Maar pas op, omdat je wel extra suiker nodig zou hebben.
Je kan een paar interessante ingrediënten gebruiken in plaats van venkel, zoals anijszaad, dillezaad, komijnzaad of korianderzaad. Of als je wat meer pit wilt, probeer dan gember, knoflook of chili peper.
Oh wow, wat een vraag! Goed, in plaats van venkel, zou je probably kunnen gaan voor bijvoorbeeld rucola, pastinaak, of zelfs knolselderij. Als je echt iets zoet wilt, zou je proberen het met ananas te proberen. Maar uiteraard is versheid het allerbeste voor al je ingrediënten!