Andere soorten die vaak als vervanging voor tilapia gebruikt worden, zijn kabeljauw, heilbot, zalm, makreel, tilapia, pangasius, vleestomaten, sardines en dorade.
Er zijn veel lekkere alternatieven als je tilapia eens wilt vervangen. Salmon, makreel, pangasius (glasbaars) en zwaardvis zijn populaire en goed geschikte vervangers. Je kunt ook proberen met een paar meer minder bekende soorten, zoals snoekbaars, sardientjes en wijting. Ik heb ook gehoord dat zeebaars en schol ook erg lekker zijn!
Verrukkelijk alternatief voor tilapia zijn kabeljauw, zalm, forel, makreel en haring. Ze zijn allemaal goedkoper, voedzamer en eenvoudiger te koken dan tilapia.
Je kunt ook andere vissen gebruiken als ingrediënt, zoals zalm, kabeljauw, makreel of sardines. Je kunt ook andere zeevruchten gebruiken als garnalen of krabben. Je kunt zelfs soortgelijke vleessoorten gebruiken, zoals kip of varkensvlees.