Als je pompoensoep wilt maken, heb je nodig: -pompoenpuree -kippen- of groentebouillon -ui -knoflook -gember -komijn -zout en peper naar smaak -room (facultatief) -nootmuskaat (facultatief) Om de soep te maken, doe je alle ingrediënten in een pan en laat je ze sudderen tot alles gaar is. Als u een rijkere soep wilt, kunt u aan het eind wat room toevoegen. En voor wat extra smaak kun je er voor het serveren wat nootmuskaat overheen strooien.
Hier is een recept voor pompoensoep: Ingrediënten: 1 flespompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden 2 eetlepels olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt Zout en peper naar smaak Een snufje komijn 4 kopjes kippen- of groentebouillon 2 kopjes water1 eetlepel honing1 theelepel gemalen gemberEen klontje verse gember, geschild en geraspt (optioneel) Instructies: 1. Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C). Besprenkel de blokjes muskaatpompoen met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Rooster ze 30 minuten in de voorverwarmde oven 2.
Je hebt een pompoen nodig, wat kippenbouillon, ui, knoflook, en room (of melk). Snij eerst de bovenkant van de pompoen af en schep de pitten eruit. Hak vervolgens de ui en knoflook fijn en voeg ze toe aan een pan met kippenbouillon. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg het pompoenvlees toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen of tot de pompoen zacht is. Gebruik een dompelmixer (of gewone blender) om de soep te mixen tot hij glad is.
Ingrediënten: 1 eetlepel olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 blikje tomatenblokjes, zonder uitlekken 2 kopjes kippenbouillon of groentebouillon 1 kopje water 2 theelepels gemalen komijn 1 theelepel gedroogde oreganoblaadjes 1/2 theelepel zout 1/4 theelepel zwarte peper 3 kopjes in blokjes gesneden geschilde verse pompoen of 1-3/4 kopjes pompoenpuree uit blik (geen pompoentaartvulling) %u2022 %u2022 %u2022 In een grote pan verhit u olie op middelhoog vuur tot het heet is. Voeg ui en knoflook toe; bak beide tot ze zacht zijn, af en toe roeren.
De ingrediënten die je nodig hebt voor pompoensoep zijn: -1 ui -1 teentje knoflook -1 grote wortel -1 selderijstengel -2 eetlepels olijfolie of boter -½ theelepel suiker -zout en peper naar smaak -600 ml kippen- of groentebouillon, of water -400 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden.