Bekijk vragenCategory: ReceptenWat maakt wafels zacht?
Avatargast Staff asked 3 weken ago

Wat maakt wafels zacht?

2 Answers
OdetteOdette answered 3 weken ago

De sleutel tot het maken van zachte wafels ligt in het beslag. Een natter beslag geeft een zachtere wafel, terwijl een droger beslag een knapperigere wafel geeft. Er zijn echter nog een paar andere factoren die de textuur van je wafels kunnen beïnvloeden Zo kan het type meel dat je gebruikt een verschil maken. Een meelsoort met meer gluten, zoals broodmeel, geeft een taaiere wafel, terwijl een meelsoort met minder gluten, zoals cakemeel, een zachtere wafel geeft Een andere factor is het rijsmiddel dat je gebruikt. Baking soda geeft een knapperiger wafel, terwijl bakpoeder een zachter resultaat geeft.

AliceAlice answered 2 weken ago

Er zijn drie factoren die wafels zacht maken: de luchtigheid van het beslag, de boter, en het zuurdesem. Ten eerste zal een licht en luchtig beslag resulteren in een zachtere wafel. Ten tweede maakt gesmolten boter de wafels zachter dan wanneer ze met olie worden gebakken. En ten slotte produceert chemisch zuursel (in dit geval bakpoeder) CO2-gasbellen die het beslag opzwellen en het laten rijzen. Hoe meer gasbellen, hoe lichter en luchtiger de wafel, en dus hoe zachter hij zal zijn.