Bekijk vragenCategory: VleesWat is stoven van vlees?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Wat is stoven van vlees?
3 Answers
FreekFreek answered 1 jaar ago
Stoofvlees is een manier om vlees te bereiden door het te laten sudderen in een vloeistof, zoals water, bouillon of wijn. De smaken van de stoofvloeistof worden door het vlees opgenomen, en het gerecht wordt meestal ingedikt met groenten of bloem. Stoven is een langzame kookmethode die het vlees malser maakt en de tijd geeft om de smaken te mengen.
KeesKees answered 1 jaar ago
Stoven is het proces waarbij vlees langzaam gaart in een vloeistof, zoals runderbouillon, wijn of water. Het doel is om het bindweefsel in het vlees af te breken, zodat het mals wordt en gemakkelijk uit elkaar valt. Stoven wordt vaak gebruikt voor taaiere stukken vlees die niet zo mals zijn als andere stukken.
CarmenCarmen answered 1 jaar ago
Stoven is een kookmethode op vochtige warmte waarbij vet (meestal rundvlees of gevogelte) wordt gebruikt om het vlees te bruinen voordat er vloeistof wordt toegevoegd. De stoofvloeistof kan water, bouillon, wijn of een combinatie van vloeistoffen zijn. Groenten en andere ingrediënten worden dan toegevoegd en het gerecht wordt gekookt tot het vlees en de groenten zacht zijn. Stoven is een ideale bereidingswijze voor taaie stukken vlees omdat het bindweefsel wordt afgebroken en het vet smelt, wat resulteert in een heerlijk, mals gerecht.