Bekijk vragenCategory: VleesWat is smoren van vlees?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Wat is smoren van vlees?
6 Answers
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Vlees stoven is een manier van koken waarbij je het vlees eerst bruin bakt in een pan en het dan langzaam gaart in vloeistof. Dit geeft mals, smaakvol vlees dat in verschillende gerechten kan worden gebruikt. De meest gebruikelijke manier van smoren is braden in een pan, waarbij gebruik wordt gemaakt van een afgedekte pan met genoeg vloeistof om tot halverwege de zijkanten van het vlees te komen. Het deksel houdt stoom en smaak binnen in de pan, waardoor sappig, mals rosbief, varkensvlees of kip ontstaat Er zijn smoorrecepten voor zowat elk denkbaar gerecht, van stoofpotjes en chili tot taco's en enchilada's. Je kunt zelfs zeevruchten zoals garnalen of zalm smoren.
NielsNiels answered 1 jaar ago
Vlees smoren is een kooktechniek waarbij het vlees in een hete pan wordt dichtgeschroeid en vervolgens langzaam wordt gestoofd in een smaakvolle vloeistof, zoals bouillon, wijn of bier. Het doel van smoren is om een gerecht te verkrijgen dat sappig en mals is.
LeoLeo answered 1 jaar ago
Vlees smoren is een kooktechniek waarbij je vochtige warmte gebruikt om het vlees langzaam te garen in een vloeistof. Het resultaat is een mals, sappig en smaakvol gerecht.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Smoren is een kookmethode waarbij vlees of gevogelte langzaam wordt gekookt in een afgesloten recipiënt met een kleine hoeveelheid vloeistof. Het vlees of gevogelte wordt eerst aan alle kanten dichtgeschroeid om de sappen in te sluiten en dan meestal gestoofd in wijn, bouillon of water tot het gaar is.
MirteMirte answered 1 jaar ago
Smoren is een kooktechniek waarbij vochtige warmte en een kleine hoeveelheid vloeistof worden gebruikt om vlees te garen. Het vlees wordt eerst in olie of boter gebruind en vervolgens in een smaakvolle vloeistof gaar gestoofd. Smoren is ideaal voor taaiere stukken vlees, zoals biefstuk of varkensschouder, omdat het langzame kookproces het bindweefsel afbreekt en het vlees sappig en mals maakt. Het is ook een geweldige manier om veel smaak in je gerecht te krijgen zonder veel ingrediënten te gebruiken.
IlseIlse answered 1 jaar ago
Vlees smoren is een kooktechniek waarbij vlees (meestal rund-, lams-, varkens- of kippenvlees) eerst wordt dichtgeschroeid in heet vet (meestal olijfolie, boter of spekvet) en vervolgens langzaam wordt gekookt in een smaakvolle vloeistof (zoals bouillon of bier). De term "smoren" komt van het Franse woord "braiser", wat "braden op kolen" betekent.