Bekijk vragenCategory: ReceptenWat is pocheren?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Wat is pocheren?
5 Answers
AliceAlice answered 2 jaar ago
Pocheren is het proces van het koken van voedsel, meestal eieren, in een kokende vloeistof zoals water, melk of bouillon. De pocheervloeistof kan ook wijn, bier of andere dranken bevatten. Om voedsel te pocheren kan een pocheerzakje of -wikkel worden gebruikt.
IsabelIsabel answered 2 jaar ago
Stroperij is het illegaal jagen op, doden van, of vangen van dieren. Meestal gaat het om dieren die bedreigd worden, maar het kan ook gaan om dieren die bij wet beschermd zijn. Stropers doden deze dieren meestal voor hun vlees, hoorns, slagtanden, bont, of andere lichaamsdelen. Sommige mensen stropen zelfs voor de sport. Stropen is een groot probleem omdat het bijdraagt aan het uitsterven van veel diersoorten. Elk jaar worden tienduizenden olifanten gedood voor hun ivoren slagtanden, en neushoorns worden in een alarmerend tempo gedood voor hun hoorns. Tijgers en leeuwen worden bejaagd voor hun botten en vacht.
BellaBella answered 2 jaar ago
Pocheren is een methode om voedsel te koken door het te laten sudderen in een vloeistof, zoals water, melk, bouillon of wijn. Het pocheervocht kan ook worden gekruid met kruiden en specerijen. Het voordeel van pocheren is dat het voedsel langzaam gaart in de vochtige warmte, zodat het meer van zijn natuurlijke smaak en vochtigheid behoudt dan wanneer het op een andere manier zou worden gekookt, zoals bakken of braden.
HannaHanna answered 2 jaar ago
Pocheren is een manier van koken waarbij het voedsel suddert in een vloeistof zoals water, melk of bouillon. In tegenstelling tot bakken of braden, wordt bij pocheren geen droge hitte gebruikt; het voedsel dat wordt gekookt is omgeven door de hete vloeistof. Deze techniek is zacht en resulteert in vochtig, gelijkmatig gaar voedsel. Gepocheerde eieren zijn een perfect voorbeeld van deze kookmethode. Het eiwit is stevig maar niet rubberachtig en het eigeel is zacht en vloeibaar. U kunt ook kipfilet, visfilets of garnalen pocheren.
FenderFender answered 1 jaar ago
Pocheren is een methode om voedsel te koken waarbij een relatief lage hoeveelheid warmte en een vochtige omgeving wordt gebruikt, zoals koken of sudderen in water, bouillon of een andere vloeistof. De term pocheren wordt soms ook gebruikt om de kooktechniek zelf te beschrijven. De pocheermethode kookt voedsel zachtjes, wat resulteert in vochtige en malse gekookte ingrediënten. Het pocheervocht kan worden gebruikt om een saus of jus te maken die over de gekookte ingrediënten wordt geserveerd. Gepocheerde kip, bijvoorbeeld, kan worden geserveerd met een romige citroensaus gemaakt van het pocheervocht.