Bekijk vragenCategory: VisWat is pocheren van vis?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Wat is pocheren van vis?

4 Answers
DaphneDaphne answered 1 maand ago

Pocheren is een methode om vis of andere soorten voedsel te koken door het te laten sudderen in een vloeistof zoals water, melk, bouillon of wijn. Pocheren is delicaat en resulteert vaak in voedsel dat vochtig en mals is.

FloortjeFloortje answered 1 maand ago

Vis pocheren is een kookmethode waarbij de vis wordt gekookt in een smaakvolle bouillon of pocheervocht. Het pocheervocht kan worden gemaakt van wijn, bier, court bouillon (een smaakvol mengsel van bouillon, wijn, aromaten en kruiden), of zelfs water.
 
Het belangrijkste bij het pocheren van delicate vis is dat de temperatuur van het pocheervocht net onder het sudderpunt blijft, zodat de vis zachtjes gaart en niet uit elkaar valt.

NaomiNaomi answered 1 maand ago

Vis pocheren is een methode om vis te koken waarbij de vis in net genoeg vloeistof wordt gekookt om hem te bedekken. De vloeistof, die hofbouillon wordt genoemd, kan water, melk, wijn, azijn of zelfs bier zijn. Over het algemeen worden kruiden en specerijen aan het pocheervocht toegevoegd om de vis extra smaak te geven. Vissen die met succes zijn gepocheerd zijn zalm, forel, kabeljauw en heilbot. Als het goed wordt gedaan, moet gepocheerde vis vochtig en mals zijn met een delicate smaak.

DannyDanny answered 1 maand ago

Pocheren is een kooktechniek waarbij je voedsel, meestal eieren, kookt in een hete vloeistof zoals water, melk of bouillon. Door de warmte van de vloeistof wordt het voedsel zacht en gelijkmatig gaar. Gepocheerde eieren worden gekookt in een waterbad met toevoeging van azijn of citroensap om het eiwit te helpen stollen.