Bekijk vragenCategory: ReceptenWat is pocheren van peer?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Wat is pocheren van peer?

3 Answers
AaronAaron answered 1 maand ago

Peren pocheren is een manier om de vrucht te koken door hem te laten sudderen in een pocheervocht. Het pocheervocht kan water, wijn of sap zijn. Ook suiker en kruiden kunnen aan het pocheervocht worden toegevoegd. Peren worden meestal gepocheerd tot ze zacht zijn en gemakkelijk met een vork kunnen worden doorboord.

KoenKoen answered 1 maand ago

Peren pocheren is een pocheermethode waarbij peren worden gekookt in een licht gearomatiseerde vloeistof, meestal water of wijn. Dit resulteert in een zeer malse en smaakvolle peer die op zichzelf of als onderdeel van een gerecht kan worden gegeten Er zijn veel verschillende manieren om een peer te pocheren, maar het belangrijkste is dat je net genoeg vloeistof gebruikt om het fruit te bedekken en het dan zachtjes gaart tot het gaar is. U kunt aromatische specerijen of kruiden aan het pocheervocht toevoegen om de peren nog meer smaak te geven. Als de peren gaar zijn, kunnen ze uit het vocht worden gehaald en zo worden opgediend, of met verschillende bijgerechten zoals ijs, vla, chocoladesaus of vers fruit.

FreekFreek answered 1 maand ago

Om een peer te pocheren, prikt u eerst de schil van de peer rondom in met een vork. Leg de peer in een pan of pocheervocht, zodat hij helemaal onder water staat. Breng het vocht aan de kook en kook tot de peer gaar is maar niet uit elkaar valt, ongeveer 15 minuten. Haal de peer uit het pocheervocht en laat afkoelen. Serveer zo of met een toefje yoghurt, slagroom of ijs.