Bekijk vragenCategory: VisWat is ceviche van zalm?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Wat is ceviche van zalm?
5 Answers
FenderFender answered 1 jaar ago
Ceviche van zalm is een gerecht gemaakt van verse rauwe zalm, gemarineerd in limoen- of citroensap, en gemengd met in blokjes gesneden uien, tomaten, koriander en chilipepers. Sommige variaties bevatten ook avocado of garnalen. Ceviche van zalm is een gezond en verfrissend voorgerecht of hoofdgerecht dat populair is in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.
KeesKees answered 1 jaar ago
Ceviche van zalm is een gerecht gemaakt van rauwe, in blokjes gesneden zalm die is gepekeld in limoen- of citroensap. Het zuur in het sap "kookt" de vis, waardoor deze een ondoorzichtige witte kleur krijgt. Ceviche van zalm wordt vaak geserveerd met uien, tomaten, koriander en avocado.
DaphneDaphne answered 1 jaar ago
Ceviche is een visgerecht dat gewoonlijk wordt bereid met rauwe vis die wordt gezouten in citrussappen, zoals citroen of limoen. In dit recept vervangen we de traditionele witvis door zalm. Zalm is een goede keuze omdat het rijk is aan omega-3 vetzuren, gezonde vetten die goed zijn voor hart en hersenen. Het zuur van het citrussap zal de zalm "koken", dus je hoeft hem niet op te warmen. Zorg er wel voor dat je de vis heel dun snijdt, zodat hij gelijkmatig gaart. Je kunt ook wat in blokjes gesneden groenten toevoegen, zoals rode uien, tomaten of jalapeños om het wat extra smaak en knapperigheid te geven.
RosaRosa answered 1 jaar ago
Zalm ceviche is een gerecht gemaakt van rauwe, gemarineerde zalm. Het is populair in Peru en Ecuador. De zalm wordt eerst in kleine stukjes gesneden en dan gemengd met zuur citrussap, zoals limoen of citroen. Het mengsel laat men vervolgens een paar minuten zitten zodat de vis "kookt" in het zuur van het sap. Vaak worden kruiden, zoals zout, peper en chilipepers, toegevoegd om de smaak te versterken.
OdetteOdette answered 1 jaar ago
Ceviche-zalm is een gerecht met verse rauwe zalm, gemarineerd in citrussap (zoals limoen of citroen). Het zuur in het sap "kookt" de vis, waardoor hij ondoorzichtig wordt en enigszins stevig aanvoelt. Omdat ceviche-zalm koud wordt geserveerd, is het een verfrissend voorgerecht of een lichte maaltijd.