Ceviche is een visgerecht dat populair is in Peru en Ecuador. Het wordt gemaakt door rauwe vis of schaaldieren te marineren in limoensap. Het zuur van de limoen "kookt" de vis, waardoor deze van een roze kleur verandert in een ondoorzichtig wit.
Ceviche van kabeljauw is een Peruaans gerecht gemaakt van verse rauwe kabeljauw gemarineerd in limoen- of citroensap. Het zuur in het sap "kookt" de vis, waardoor hij ondoorzichtig en enigszins stevig wordt. Ceviche wordt meestal geserveerd met in blokjes gesneden tomaten, uien en koriander. Het kan ook worden gemaakt met garnalen, octopus of andere zeevruchten.
Ceviche van kabeljauw is een gerecht van rauwe, gezouten kabeljauw die is gemarineerd in citrussap, zoals citroen of limoen. De zuren in het sap "koken" de vis, waardoor deze van een vaste stof in een vloeistof verandert. Ceviche wordt vaak geserveerd met blokjes ui, tomaten en koriander. Het kan ook worden gekruid met chilipepers voor extra warmte.