Bekijk vragenCategory: ReceptenWat is beter amandelmelk of havermelk?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Wat is beter amandelmelk of havermelk?
4 Answers
LoekLoek answered 2 jaar ago
Amandelmelk is beter. Havermelk bevat meer koolhydraten, die pieken in de bloedsuikerspiegel kunnen veroorzaken. Amandelmelk bevat minder calorieën en minder suiker dan havermelk, en heeft ook een hoger eiwitgehalte. Havermelk bevat ook veel vezels, amandelmelk niet. Vezels zijn goed voor gewichtsverlies en het behoud van de darmgezondheid. Ten slotte bevat amandelmelk meer calcium dan havermelk.
HelenaHelena answered 2 jaar ago
Amandelmelk is beter. Havermelk is een goede keuze voor mensen die meer vezels aan hun dieet willen toevoegen, omdat haver een goede bron van vezels is. Amandelmelk bevat echter meer voedingsstoffen dan havermelk. Amandelmelk bevat meer calcium, vitamine D en fosfor dan havermelk. Het bevat ook meer magnesium en kalium. Havermelk bevat wel meer koolhydraten dan amandelmelk, maar ook meer eiwitten.
RachelRachel answered 2 jaar ago
Bij de keuze tussen amandel- en havermelk moet u met een paar dingen rekening houden. Havermelk bevat veel koolhydraten en weinig vet, terwijl amandelmelk veel vet en weinig koolhydraten bevat. Havermelk bevat ook meer eiwitten dan amandelmelk. Amandelmelk is meestal dunner van consistentie dan havermelk en heeft een licht nootachtige smaak. Havermelk is romiger en heeft een mildere smaak. Beide zijn goede keuzes, maar het hangt er echt vanaf wat je zoekt in een drank.
EllaElla answered 2 jaar ago
Amandelmelk is beter omdat het een hoger vetgehalte heeft, waardoor het een romiger textuur krijgt. Havermelk bevat minder calorieën en meer vezels, maar kan ook korrelig zijn en heeft een zwakkere smaak.