Bekijk vragenCategory: ReceptenWat is beter amandelmelk of gewone melk?
Avatargast Staff asked 3 maanden ago
Wat is beter amandelmelk of gewone melk?
6 Answers
EliasElias answered 2 maanden ago
Er zijn voor- en nadelen aan zowel amandelmelk als gewone melk. Amandelmelk bevat minder calorieën en geen cholesterol, terwijl gewone melk meer eiwitten en vitaminen bevat dan amandelmelk. Amandelmelk bevat echter ook minder calcium dan gewone melk. Uiteindelijk komt de keuze tussen amandelmelk en gewone melk neer op persoonlijke voorkeur.
FeliciaFelicia answered 2 maanden ago
Bij het vergelijken van amandelmelk en gewone melk zijn een paar factoren van belang. Amandelmelk bevat minder calorieën, geen cholesterol en meer vitaminen en mineralen dan gewone melk. Het bevat echter ook minder eiwit en calcium dan gewone melk. Gewone melk bevat meer calorieën, cholesterol en eiwitten dan amandelmelk, maar geen vitaminen en mineralen.
RachelRachel answered 2 maanden ago
Amandelmelk. Er zitten minder calorieën in, en het is ook een goede bron van vitamine E, magnesium en calcium.
BrittBritt answered 2 maanden ago
Amandelmelk is beter dan gewone melk omdat het minder calorieën bevat, geen cholesterol of verzadigde vetten, en belangrijke vitaminen en mineralen bevat zoals vitamine E, magnesium, kalium, ijzer, zink en selenium. Het heeft ook een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetten (de goede soort) die het slechte cholesterolgehalte kunnen helpen verlagen en het risico op hart- en vaatziekten verminderen.
JuliaJulia answered 2 maanden ago
Amandelmelk is beter dan gewone melk omdat er minder calorieën in zitten, en het is ook een goede bron van vitamine E, magnesium en kalium.
HannaHanna answered 2 maanden ago
Amandelmelk is beter dan gewone melk omdat het minder calorieën bevat, minder suiker en meer heilzame vitaminen en mineralen. Het bevat ook geen lactose, waardoor het een goede keuze is voor mensen die lactose-intolerant zijn.