Bekijk vragenCategory: GroentenWat houdt roerbakken in?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Wat houdt roerbakken in?
3 Answers
NovaNova answered 2 jaar ago
Roerbakken is een kooktechniek waarbij kleine stukjes voedsel snel gaar worden op hoog vuur met behulp van een wok of koekenpan. De ingrediënten worden meestal gecombineerd met een kleine hoeveelheid olie en gekookt tot het voedsel knapperig en bruin is.
ManouManou answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om te roerbakken, maar het basisidee is om voedsel snel te koken in een kleine hoeveelheid olie. Het voedsel wordt meestal in kleine stukjes gesneden, zodat het gelijkmatig en snel gaar wordt. Roerbakken is een geweldige manier om in korte tijd gezonde maaltijden te bereiden die rijk zijn aan voedingsstoffen. Je kunt elk soort eiwit of groente gebruiken die je lekker vindt en er zijn eindeloze combinatiemogelijkheden.
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
Roerbakken is een Chinese kooktechniek waarbij ingrediënten in een wok of koekenpan worden geroerbakt. De techniek bestaat uit het snel mengen van ingrediënten met zeer hete olie op hoog vuur. De term "roerbakken" is bedacht door westerlingen die de beweging van de lepel van de kok zagen en deze in het Engels vertaalden. In China staat de techniek bekend als "chi fan" of "xiao chi". Chi fan betekent "rijst eten", terwijl xiao chi "kleine schotel" betekent.