Bekijk vragenCategory: Groentenwanneer munt snoeien?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
wanneer munt snoeien?
5 Answers
GigiGigi answered 2 jaar ago
Munt (Mentha spp.) is een van de meest populaire kruiden, en niet voor niets! Niet alleen is het een heerlijke toevoeging aan veel gerechten, maar het is ook ongelooflijk gemakkelijk te kweken. Maar zoals alle planten kan munt overwoekeren en moet het af en toe worden gesnoeid. Dus wanneer is de beste tijd om munt te snoeien? Het antwoord zal u misschien verrassen... munt heeft er juist baat bij om vaak teruggesnoeid te worden! Regelmatig snoeien stimuleert de plant namelijk om meer bladeren te produceren, wat resulteert in een vollere, gezondere plant. Dit komt doordat muntplanten, als je de stengels afknipt, nieuwe groei produceren vanuit de basis van de plant.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Je kunt munt snoeien wanneer je maar wilt om de verspreiding of vorm te controleren. De beste tijd om munt te snoeien is in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. U kunt munt ook in de herfst snoeien, nadat de bloei is uitgebloeid. Zorg ervoor dat u niet in de houtachtige stengel snoeit, omdat dit nieuwe groei stimuleert die u misschien niet wilt.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Munt kan het hele jaar door gesnoeid worden. De beste tijd is echter wanneer de nieuwe groei in het voorjaar net begint. Snoei munt lichtjes door de uiteinden van de stengels af te knippen. Dit bevordert de nieuwe groei en houdt uw muntplanten gezond en voller.
HelenaHelena answered 1 jaar ago
Munt kan het hele jaar door gesnoeid worden. De beste tijd om het te doen is echter in het voorjaar, wanneer de nieuwe groei begint.
RachelRachel answered 1 jaar ago
Munt is een vaste plant en kan dus op elk moment van het jaar gesnoeid worden. De beste tijd om munt te snoeien is echter direct na de bloei. Snoeien op dat moment helpt de plant om meer bloemen en uiteindelijk meer munt te produceren.