Bekijk vragenCategory: Groentenwanneer moet je munt zaaien?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
wanneer moet je munt zaaien?
7 Answers
IlseIlse answered 2 jaar ago
Muntzaden kunnen op elk moment van de winter binnen gezaaid worden, of in het late voorjaar buiten. Voor een continue oogst zaait u elke twee weken nieuwe zaden.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Munt is een vaste plant en kan dus op elk moment van het jaar gezaaid worden. Zaaien in de herfst geeft uw planten echter een voorsprong voor het volgende voorjaar. Munt groeit goed in halfschaduw of volle zon, en kan enige droogte verdragen als hij eenmaal gevestigd is, maar hij doet het het beste als hij regelmatig water krijgt. De grond moet vochtig maar goed gedraineerd zijn.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
De beste tijd om munt te zaaien is het vroege voorjaar. Muntzaden ontkiemen soms langzaam, dus u kunt ze het beste planten zodra de grond bewerkt kan worden. In gebieden met een lang groeiseizoen kunt u munt ook in de late zomer zaaien voor een herfstgewas.
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Munt is een vaste plant en kan zowel in het voorjaar als in het najaar worden geplant. De herfst is over het algemeen de beste tijd om het te planten, omdat het dan de kans krijgt om zich te vestigen voordat het warme weer aanbreekt.
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Als u munt wilt zaaien voor culinaire doeleinden, kunt u dat het beste in het vroege voorjaar doen. Als u echter munt wilt zaaien voor medicinale doeleinden, kunt u dat het beste in de late zomer of de vroege herfst doen.
BellaBella answered 2 jaar ago
Munt kan zowel in de lente als in de herfst worden geplant. Aanplantingen in de herfst hebben het voordeel dat er voor de winter een wortelsysteem kan ontstaan. Voorjaarsaanplant moet worden beschermd tegen vorst.
BrittBritt answered 2 jaar ago
Hoewel er geen definitief antwoord op deze vraag is, wordt munt meestal in het voorjaar geplant. De beste tijd om munt te planten hangt af van uw locatie, aangezien verschillende klimaten verschillende ideale planttijden hebben. Als u bijvoorbeeld in een kouder klimaat woont, kunt u beter wachten met het planten van munt tot het late voorjaar of de vroege zomer, omdat munt het niet goed doet bij te koude temperaturen. Omgekeerd, als u in een warmer klimaat woont, kunt u uw munt eerder in het voorjaar planten.