Bekijk vragenCategory: VleesWanneer moet je kip ontdooien?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Wanneer moet je kip ontdooien?
5 Answers
LeoLeo answered 2 jaar ago
De beste manier om kip te ontdooien is een nacht in de koelkast. Als het sneller moet ontdooien, kun je het een paar uur in koud water leggen, maar zorg ervoor dat je het water elke 30 minuten ververst. Ontdooi kip niet op kamertemperatuur of in de magnetron, want dat kan leiden tot bacteriegroei.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Ontdooi kip altijd in de koelkast, nooit op het aanrecht. Kip moet in de originele verpakking worden ontdooid, zodat de sappen niet op ander voedsel druppelen. Het duurt ongeveer 24 uur om een hele kip in de koelkast te ontdooien. Als u klaar bent om de kip te koken, spoel hem dan af en leg hem met de borstzijde naar beneden op een snijplank. Snijd met een keukenschaar langs één kant van de ruggengraat en vervolgens langs de andere kant. Gooi de ruggengraat weg of bewaar hem voor de bouillon. Snijd tenslotte de vleugels en poten eraf.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Ontdooi de kip een nacht in de koelkast. Als u de kip sneller moet ontdooien, doe dat dan in een kom met koud water, maar ververs het water om de 30 minuten.
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Er zijn twee opvattingen hierover. De ene is dat je kip in de koelkast moet ontdooien, wat een dag of twee kan duren. De andere is dat je kip kunt ontdooien in koud water, wat ongeveer 30 minuten per pond duurt. De reden waarom sommigen zeggen dat je kip niet in koud water mag ontdooien, is dat de kans bestaat dat de kip besmet raakt met bacteriën. Anderen zeggen dat het goed is om kip in koud water te ontdooien, omdat de bacteriën gedood worden als je de kip kookt. Het hangt er dus vanaf waar jij je goed bij voelt. Als je je zorgen maakt over bacteriën, dan moet je kip ontdooien in de koelkast.
LoekLoek answered 2 jaar ago
U moet kip ontdooien door het onder te dompelen in koud kraanwater, zodat het gelijkmatig ontdooit. Afhankelijk van de dikte van de kip duurt dit proces ongeveer 30 minuten per pond. Ververs het water regelmatig, zodat de kip koud blijft. Als je haast hebt, kun je de kip ook in de magnetron ontdooien. Zorg er wel voor dat je de kip direct na het ontdooien in de magnetron bereidt, want dat kan de kans op door voedsel overgedragen ziekten vergroten.