Bekijk vragenCategory: FruitWanneer kun je mandarijnen plukken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Wanneer kun je mandarijnen plukken?
9 Answers
MirteMirte answered 2 jaar ago
Mandarijnen kunnen geplukt worden wanneer ze oranje zijn geworden. In feite zijn ze vaak zoeter als ze nog een beetje groen zijn, omdat de suikers nog geen tijd hebben gehad om in zetmeel om te zetten.
NielsNiels answered 2 jaar ago
Mandarijnen kunnen vanaf de late herfst tot het vroege voorjaar geplukt worden. De beste tijd om ze te plukken is wanneer ze vol sap zitten en een heldere oranje kleur hebben. Als ze te vroeg worden geplukt, worden ze zuur. Worden ze te laat geplukt, dan zijn ze droog en smaken ze naar mandarijn.
EllaElla answered 2 jaar ago
Mandarijnen kunnen tussen oktober en december geplukt worden.
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
Mandarijnen kunnen worden geplukt wanneer ze rijp en oranje zijn. De meeste mandarijntelers plukken hun fruit als het nog een beetje groen is, omdat het fruit na de oogst verder rijpt. Als je echter een mandarijn vindt die rijp en oranje is, kun je hem plukken en opeten.
IsabelIsabel answered 1 jaar ago
Mandarijnen kunnen geplukt worden als ze oranje en stevig zijn. Sommige mensen wachten graag tot de mandarijnen een diepe oranje kleur hebben, maar ze kunnen ook geplukt worden als ze nog oranje en stevig zijn. De schil moet glad zijn en geen oneffenheden vertonen. Vermijd mandarijnen die zacht zijn of blauwe plekken op de huid hebben.
RachelRachel answered 1 jaar ago
Mandarijnen kunnen worden geoogst van eind november tot maart.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Het oogstseizoen voor mandarijnen begint in november en loopt tot januari. Ze zijn meestal verkrijgbaar van november tot april, maar de specifieke periode kan variëren afhankelijk van het teeltgebied.
AdamAdam answered 1 jaar ago
Mandarijnen kunnen gewoonlijk vanaf eind oktober tot in de winter worden geplukt. Het hoogseizoen voor het plukken van mandarijnen is meestal in november of december.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Mandarijnen kunnen worden geplukt wanneer ze oranje zijn geworden. De mandarijnen die in de winkel worden verkocht zijn echter meestal groen geplukt en kunstmatig gerijpt met ethyleengas. Als je dus een mandarijn wilt eten die op het hoogtepunt van zijn rijpheid is, moet je er een van een boom plukken.