Bekijk vragenCategory: ReceptenWanneer kun je cheesecake uit de oven halen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Wanneer kun je cheesecake uit de oven halen?
7 Answers
IvanIvan answered 2 jaar ago
Hij is gaar als de randen gestold zijn, maar het midden nog een beetje wiebelt. De cheesecake zal verder garen en steviger worden als hij afkoelt. U kunt de gaarheid ook testen door een tandenstoker of taarttester in het midden van de cheesecake te steken. Als die er schoon uitkomt, is de cheesecake gaar.
KateKate answered 2 jaar ago
De algemene vuistregel voor cheesecake is dat hij gebakken moet worden tot de randen gestold zijn maar het midden nog een beetje wiebelig is. Dit duurt meestal ongeveer 55-60 minuten in een oven van 350 graden. Als de cheesecake klaar is met bakken, moet hij geleidelijk afkoelen in de oven. Dit voorkomt dat hij barst. Zodra hij is afgekoeld, kunt u hem uit de pan halen en in de koelkast zetten tot hij klaar is om te serveren.
LotteLotte answered 2 jaar ago
De algemene regel is om gebakken cheesecake uit de oven te halen wanneer de buitenste 2-3 centimeter zijn gezet, maar het midden er nog een beetje los uitziet. Elke oven is echter anders, dus u kunt het beste beginnen met het controleren van uw cheesecake na ongeveer 50 minuten. Bedenk dat de cheesecake kan barsten als je hem er te vroeg uithaalt. Maar als je hem te lang laat staan, kan de korst te bruin worden of de vulling gaan borrelen.
LoekLoek answered 2 jaar ago
De cheesecake is gaar als de randen gestold zijn en het midden nog een beetje wiebelig is. Het is belangrijk de cheesecake niet te veel te bakken, anders wordt hij droog en kruimelig. U kunt de gaarheid testen door de cheesecake zachtjes te schudden - als het midden wiebelt, is hij nog niet gaar. Als de cheesecake klaar is, laat je hem ongeveer een uur afkoelen op kamertemperatuur en zet je hem daarna enkele uren in de koelkast. Zo kan hij goed opstijven.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Wanneer de cheesecake een uniforme, doffe, matte afwerking heeft en slechts lichtjes schommelt in het midden, is hij klaar. U moet ook een tandenstoker in het midden van de cheesecake steken. Als de tandenstoker er schoon uitkomt, is de taart gaar. Zit er nog beslag op de tandenstoker, zet de cheesecake dan terug in de oven en bak nog 5-10 minuten. Laat de cheesecake volledig afkoelen voor het serveren.
BramBram answered 2 jaar ago
Als u een waterbad gebruikt, moet hij uitkomen bij ongeveer 175 graden F (79 graden C). U kunt ook een mes in het midden steken en als het er schoon uitkomt, is het gaar. Als u geen waterbad gebruikt, moet hij uitkomen bij ongeveer 68 graden Celsius. Ook hier kunt u een mes in het midden steken en als het er schoon uitkomt, is het gaar.
AaronAaron answered 2 jaar ago
De timing hangt af van het recept, maar meestal is het gaar als het midden is gezet maar nog een beetje wiebelt. Een tandenstoker of mes dat in het midden wordt gestoken moet er schoon uitkomen.