Als zoete aardappelen niet meer goed zijn, kunnen ze papperig worden en hun smaak verliezen. Als u niet zeker weet of uw zoete aardappelen nog goed zijn, kunt u het beste het zekere voor het onzekere nemen en ze weggooien. houdbaarheidsdatum op de verpakking.
Hoewel zoete aardappelen over het algemeen vrij duurzaam zijn, zijn er tekenen dat ze beginnen te bederven. Als de aardappel zelf begint uit te lopen of vlekken begint te vertonen, is het tijd om hem weg te gooien. Als de zoete aardappel een dikke, siroopachtige substantie begint te afscheiden, is dat een teken dat hij begint te rotten.
Zodra zoete aardappelen beginnen uit te lopen, zijn ze niet meer goed. Zoete aardappelen beginnen te kiemen als ze te lang in warme, vochtige omstandigheden worden bewaard. Als ze eenmaal beginnen uit te lopen, is de zoete aardappel niet meer veilig om te eten. De kiemen bevatten een giftige stof die je ziek kan maken. Als je zoete aardappelen ziet die zijn gaan uitlopen, gooi ze dan meteen weg.
De houdbaarheid van zoete aardappelen hangt af van een paar factoren, waaronder de manier waarop ze worden bewaard. Voor de langste houdbaarheid moeten zoete aardappelen worden bewaard op een koele, droge plaats met voldoende ventilatie. Over het algemeen zijn ze 2-3 maanden houdbaar als ze goed worden bewaard. Als ze echter beginnen uit te lopen of tekenen van rot beginnen te vertonen, moeten ze worden weggegooid. Dus als je niet zeker weet of je zoete aardappelen nog goed zijn, kun je ze het beste voorzichtig aanpakken en weggooien.
Zoete aardappelen zijn niet meer goed als ze beginnen te rotten. Dit gebeurt meestal na een paar weken opslag, hoewel de termijn kan variëren afhankelijk van de vochtigheid en de temperatuur van uw opslagplaats. Zoek naar zoete aardappelen die donker oranje van kleur zijn en vrij van kneuzingen of zachte plekken. Bewaar ze op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht.
Het is niet goed als het bederft. Zoete aardappelen zijn een paar weken houdbaar in de koelkast, of een paar maanden in de voorraadkast. Zorg ervoor dat je ze op een koele, donkere plaats bewaart.
Zoete aardappelen zijn niet meer goed als ze bruin beginnen te worden en zwarte vlekken krijgen. Dit betekent meestal dat de zoete aardappel aan te veel licht en lucht is blootgesteld en is gaan rotten.
Over het algemeen is het nog steeds goed om zoete aardappelen te eten, zelfs als ze beginnen te bederven. Het belangrijkste waar je op moet letten zijn tekenen van bederf zoals schimmel. Zie je tekenen van bederf, dan kun je de zoete aardappel het beste weggooien.