Bekijk vragenCategory: OverigWanneer is zalm gaar?
Avatargast Staff asked 12 maanden ago
Wanneer is zalm gaar?
4 Answers
GeorgeGeorge answered 12 maanden ago
Als je de zalm in de oven bakt, is deze klaar als de schubben loslaten en de kleur lichtgeel/roze is geworden. Wanneer je zalm op de grill kookt, is deze klaar wanneer de kleur lichtgeel/roze is geworden en het vlees makkelijk van de graten loslaat.
KeesKees answered 12 maanden ago
Het is afhankelijk van de bereidingstijd en de suiker en peper die je toevoegt, maar meestal blijft zalm ongeveer 10 - 12 minuten in de oven als je het bakt. Als je de zalm in de pan roostert, is het vrijwel meteen gaar.
CarmenCarmen answered 12 maanden ago
Het is afhankelijk van de dikte van de zalmfilet, maar meestal ongeveer 8 tot 10 minuten bij een gemiddelde temperatuur van 180 graden Celsius.
GigiGigi answered 12 maanden ago
Meestal is zalm gaar als hij een kerntemperatuur van 60-62 graden Celsius heeft bereikt, maar het is belangrijk om regelmatig de temperatuur te controleren en de zalm uit de oven te halen wanneer hij als gaar wordt beschouwd.