Bekijk vragenCategory: OverigWanneer is zalm gaar?
gast Staff asked 2 jaar ago
Wanneer is zalm gaar?
4 Answers
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Als je de zalm in de oven bakt, is deze klaar als de schubben loslaten en de kleur lichtgeel/roze is geworden. Wanneer je zalm op de grill kookt, is deze klaar wanneer de kleur lichtgeel/roze is geworden en het vlees makkelijk van de graten loslaat.
KeesKees answered 2 jaar ago
Het is afhankelijk van de bereidingstijd en de suiker en peper die je toevoegt, maar meestal blijft zalm ongeveer 10 - 12 minuten in de oven als je het bakt. Als je de zalm in de pan roostert, is het vrijwel meteen gaar.
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Het is afhankelijk van de dikte van de zalmfilet, maar meestal ongeveer 8 tot 10 minuten bij een gemiddelde temperatuur van 180 graden Celsius.
GigiGigi answered 2 jaar ago
Meestal is zalm gaar als hij een kerntemperatuur van 60-62 graden Celsius heeft bereikt, maar het is belangrijk om regelmatig de temperatuur te controleren en de zalm uit de oven te halen wanneer hij als gaar wordt beschouwd.