Bekijk vragenCategory: FruitWanneer is een banaan niet meer goed?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Wanneer is een banaan niet meer goed?
5 Answers
IanIan answered 2 jaar ago
Bananen zijn niet meer goed als ze bruin zijn en er vlekken op zitten. Dit betekent dat de banaan is gaan bederven en niet meer lekker smaakt. Als u een banaan met bruine vlekken eet, kunt u misselijk worden, overgeven of diarree krijgen.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Een banaan is niet meer goed als hij bruin is geworden en vlekken heeft ontwikkeld. Dit zijn tekenen dat de banaan overrijp is en is gaan rotten. De suiker in de banaan is veranderd in fructose, een soort suiker die in grote hoeveelheden schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Hoe rijper de banaan, hoe groter de kans dat hij schadelijke hoeveelheden fructose bevat. Dus als je een bruine of gevlekte banaan hebt, kun je die het beste weggooien en in plaats daarvan een verse eten.
FenderFender answered 2 jaar ago
Een banaan is niet meer goed als hij bruine vlekken op de schil heeft. Dit betekent dat de banaan overrijp is en is gaan rotten. De banaan kan nog wel gegeten worden, maar zal niet meer zo lekker smaken als een verse banaan.
GigiGigi answered 2 jaar ago
Een banaan is niet meer goed als hij bruin en papperig is geworden. De suiker in een banaan verandert in zetmeel naarmate hij ouder wordt, dus een bruine en papperige banaan is niet zo zoet als een verse banaan. Het is nog steeds veilig om te eten, maar het smaakt niet erg lekker.
KeesKees answered 1 jaar ago
Een banaan is niet meer goed als hij bruine vlekken op de schil heeft. Dit is een teken dat de banaan overrijp is en is gaan rotten. Bananen kunnen het best gegeten worden als ze geel zijn zonder bruine vlekken. Als een banaan bruin begint te worden, is de suiker in de vrucht veranderd in zetmeel. Het zetmeel is niet schadelijk, maar smaakt niet zo zoet als verse bananen.