Bekijk vragenCategory: FruitWanneer is een banaan niet meer goed?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

Wanneer is een banaan niet meer goed?

4 Answers
IanIan answered 1 maand ago

Bananen zijn niet meer goed als ze bruin zijn en er vlekken op zitten. Dit betekent dat de banaan is gaan bederven en niet meer lekker smaakt. Als u een banaan met bruine vlekken eet, kunt u misselijk worden, overgeven of diarree krijgen.

IlseIlse answered 3 dagen ago

Een banaan is niet meer goed als hij bruin is geworden en vlekken heeft ontwikkeld. Dit zijn tekenen dat de banaan overrijp is en is gaan rotten. De suiker in de banaan is veranderd in fructose, een soort suiker die in grote hoeveelheden schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Hoe rijper de banaan, hoe groter de kans dat hij schadelijke hoeveelheden fructose bevat. Dus als je een bruine of gevlekte banaan hebt, kun je die het beste weggooien en in plaats daarvan een verse eten.

FenderFender answered 3 dagen ago

Een banaan is niet meer goed als hij bruine vlekken op de schil heeft. Dit betekent dat de banaan overrijp is en is gaan rotten. De banaan kan nog wel gegeten worden, maar zal niet meer zo lekker smaken als een verse banaan.

GigiGigi answered 3 dagen ago

Een banaan is niet meer goed als hij bruin en papperig is geworden. De suiker in een banaan verandert in zetmeel naarmate hij ouder wordt, dus een bruine en papperige banaan is niet zo zoet als een verse banaan. Het is nog steeds veilig om te eten, maar het smaakt niet erg lekker.