Bekijk vragenCategory: OverigWanneer is doksenvlees gaar?
Avatargast Staff asked 11 maanden ago
Wanneer is doksenvlees gaar?
4 Answers
KeesKees answered 11 maanden ago
Als je doksenvlees gaar wil hebben, is het belangrijk dat het genoeg tijd heeft om te garen. Controleer het vlees tijdens het garen, door een aantal stukjes te prikken met een vork. Als het vlees makkelijk uit elkaar valt, zou dit een teken kunnen zijn dat het gaar is.
OdetteOdette answered 11 maanden ago
Doksenvlees is gaar als je er met een vork gemakkelijk doorheen kunt prikken.
ChristinaChristina answered 11 maanden ago
Hmmmm, dat is een goede vraag! Ik heb gehoord dat je doksenvlees pas gaar is als het zo mals is dat je je vork er zo doorheen laat glijden... of als je het zo om de oren kunt schieten met je bbq-geweer!
FloortjeFloortje answered 11 maanden ago
Doksenvlees is gaar als het aan de binnenkant wit of lichtbruin is en de temperatuur van de kern aan de binnenkant minstens 74°C heeft bereikt.