Bekijk vragenCategory: Groentenwanneer bonenkruid verplanten?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

wanneer bonenkruid verplanten?

4 Answers
LaurenLauren answered 1 maand ago

Nazomer of vroege herfst is meestal de beste tijd om bonenkruid te verplanten. Dit geeft de plant de tijd om zijn wortels op de nieuwe locatie te vestigen voordat de winter begint. Bonenkruid kan wat kieskeurig zijn als het op verplanten aankomt, dus zorg ervoor dat je het in de juiste tijd van het jaar doet en geef de plant daarna voldoende water.

FeliciaFelicia answered 4 weken ago

De plant kan zowel in het voorjaar als in het najaar worden geplant. Door het planten in de herfst kunnen de planten zich voor de winter vestigen, terwijl u door het planten in de lente eerder kunt oogsten. De meeste mensen vinden echter dat het verplanten in het voorjaar een hoger percentage succesvolle verplantingen oplevert.

GeorgeGeorge answered 4 weken ago

U kunt bonenkruid op elk moment verplanten tussen het vroege voorjaar en de late zomer. De beste tijd om bonenkruid te verplanten is wanneer de plant actief groeit, zodat hij zich snel kan aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. Vermijd verplanten tijdens de bloei of vruchtzetting. Kies voor het planten een zonnige plek in goed gedraineerde grond. Als de locatie gevoelig is voor overstromingen, bouw dan een verhoogd bed om de drainage te verbeteren. Maak de grond voor het planten fijn met organisch materiaal om de drainage en het vasthouden van vocht te verbeteren. Plaats het plantgoed op dezelfde diepte als waarop het in de oorspronkelijke pot groeide. Geef goed water na het verplanten en houd de grond vochtig totdat de plant is ingeburgerd.synthetische urine beoordelingen Wanneer bonenkruid verplanten? U kunt bonenkruid op elk moment verplanten tussen het vroege voorjaar en de late zomer.

DannyDanny answered 4 weken ago

Verplant bonenkruid als het jong is, als de bladeren nog klein zijn. Als de plant eenmaal zo’n 15 cm hoog is, zijn de bladeren te groot om gemakkelijk te verplanten en is de plant moeilijker te verplaatsen zonder hem te beschadigen.