Bekijk vragenCategory: Groentenwanneer bonenkruid snoeien?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
wanneer bonenkruid snoeien?
7 Answers
IanIan answered 2 jaar ago
De beste tijd om bonenkruid te snoeien is in de lente, nadat de plant heeft gebloeid. Dit bevordert de nieuwe groei en voorkomt dat de plant te veel uit de kluiten groeit. Bonenkruid kan ook in de herfst gesnoeid worden, maar doe het dan wel voor de eerste vorst van het seizoen.
JuliaJulia answered 2 jaar ago
Bonenkruid planten moeten kort na de bloei gesnoeid worden als de plant jong is. Dit zorgt voor een compactere vorm en bevordert een betere groei.
HelenaHelena answered 2 jaar ago
De beste tijd om bonenkruid te snoeien is nadat de plant heeft gebloeid, maar voordat de zaaddozen zijn gevormd. Snoeien vóór de bloei zorgt voor een bossiger plant. Snoeien na de bloei bevordert de vorming van zaaddozen.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Snoei bonenkruid in het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Dit zal de nieuwe groei stimuleren en leiden tot een gezonde, krachtige plant.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Het snoeien van bonenkruid kan het beste direct na de bloei van de plant gebeuren. U kunt hem tot een derde van zijn hoogte terugsnoeien en u kunt ook de uiteinden van de scheuten afknippen. Dit bevordert nieuwe, gezonde groei.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Snoei bonenkruid in de late winter of het vroege voorjaar, net voordat de nieuwe groei begint. Bonenkruid is een overblijvend kruid dat zonder schade vrij hard kan worden teruggesnoeid. Snoeien houdt de plant netjes en bevordert nieuwe groei. Knip oude, dode stengels aan de voet van de plant weg en snoei overgroeide takken terug. Laat ongeveer 15 cm nieuwe groei staan om later in het seizoen voldoende bloemen te krijgen.
IvanIvan answered 1 jaar ago
Er is niet echt een definitief antwoord op deze vraag, want de tijd van het jaar waarin u bonenkruid moet snoeien, hangt af van uw locatie. Gewoonlijk moet het snoeien in de late winter of het vroege voorjaar gebeuren, voordat de nieuwe groei begint. Als u echter in een warm klimaat woont, kan het nodig zijn om later in het seizoen te snoeien, zodat de planten niet worden beschadigd door warm weer.