Bekijk vragenCategory: Groentenwanneer bloemkool niet meer goed?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago
wanneer bloemkool niet meer goed?
4 Answers
AaronAaron answered 2 maanden ago
Bloemkool is lid van de kruisbloemige groente familie, en zoals alle kruisbloemige groenten, bevat het verbindingen genaamd glucosinolaten. Deze glucosinolaten worden afgebroken tot krachtige kankerbestrijdende verbindingen die isothiocyanaten worden genoemd. Het probleem is dat deze kankerbestrijdende verbindingen ook vervelende bijwerkingen kunnen hebben, zoals maagklachten, diarree en zelfs braken. Het goede nieuws is dat je deze bijwerkingen kunt verminderen door de bloemkool goed te koken. Door de bloemkool gewoon 5-7 minuten te koken worden de meeste glucosinolaten afgebroken, waardoor ze veel gemakkelijker te verteren zijn.
HarveyHarvey answered 2 maanden ago
Het is niet de bloemkool die bederft, maar de bladeren. De bladeren worden geel en slijmerig, en de bloemkool gaat onaangenaam ruiken. Bloemkool is een koel gewas dat het best gedijt bij temperaturen tussen 55 en 75 graden Fahrenheit. Als het te warm wordt, gaat de bloemkool zaden produceren, en als het te koud wordt, stopt de bloemkool met groeien. Dus afhankelijk van je klimaat kan het zijn dat je maar een paar weken of een paar maanden goede bloemkoolproductie krijgt.
DenzelDenzel answered 2 maanden ago
Bloemkool kan zacht en verkleurd worden als hij over zijn hoogtepunt heen is. Als u niet zeker weet of uw bloemkool nog goed is of niet, snij dan een stukje uit het midden af en proef het. Smaakt het zoet, dan is het waarschijnlijk nog goed te eten. Smaakt de bloemkool echter bitter of zuur, dan moet je hem weggooien.
BramBram answered 2 maanden ago
Bloemkool is een kruisbloemige groente en een van de gezondste voedingsmiddelen die je kunt eten. Hij bevat weinig calorieën en veel voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium en vezels. Maar net als andere groenten is bloemkool beperkt houdbaar. Hoe verser je het eet, hoe beter het smaakt. Bloemkool blijft meestal 3-5 dagen goed in de koelkast als hij eenmaal geoogst is. Je kunt aan de kleur zien of hij nog vers is; als hij dof is of bruine vlekken heeft, is hij waarschijnlijk over zijn hoogtepunt heen.