Bekijk vragenCategory: Groentenwanneer bloemkool niet meer goed?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
wanneer bloemkool niet meer goed?
11 Answers
AaronAaron answered 2 jaar ago
Bloemkool is lid van de kruisbloemige groente familie, en zoals alle kruisbloemige groenten, bevat het verbindingen genaamd glucosinolaten. Deze glucosinolaten worden afgebroken tot krachtige kankerbestrijdende verbindingen die isothiocyanaten worden genoemd. Het probleem is dat deze kankerbestrijdende verbindingen ook vervelende bijwerkingen kunnen hebben, zoals maagklachten, diarree en zelfs braken. Het goede nieuws is dat je deze bijwerkingen kunt verminderen door de bloemkool goed te koken. Door de bloemkool gewoon 5-7 minuten te koken worden de meeste glucosinolaten afgebroken, waardoor ze veel gemakkelijker te verteren zijn.
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Het is niet de bloemkool die bederft, maar de bladeren. De bladeren worden geel en slijmerig, en de bloemkool gaat onaangenaam ruiken. Bloemkool is een koel gewas dat het best gedijt bij temperaturen tussen 55 en 75 graden Fahrenheit. Als het te warm wordt, gaat de bloemkool zaden produceren, en als het te koud wordt, stopt de bloemkool met groeien. Dus afhankelijk van je klimaat kan het zijn dat je maar een paar weken of een paar maanden goede bloemkoolproductie krijgt.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Bloemkool kan zacht en verkleurd worden als hij over zijn hoogtepunt heen is. Als u niet zeker weet of uw bloemkool nog goed is of niet, snij dan een stukje uit het midden af en proef het. Smaakt het zoet, dan is het waarschijnlijk nog goed te eten. Smaakt de bloemkool echter bitter of zuur, dan moet je hem weggooien.
BramBram answered 2 jaar ago
Bloemkool is een kruisbloemige groente en een van de gezondste voedingsmiddelen die je kunt eten. Hij bevat weinig calorieën en veel voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium en vezels. Maar net als andere groenten is bloemkool beperkt houdbaar. Hoe verser je het eet, hoe beter het smaakt. Bloemkool blijft meestal 3-5 dagen goed in de koelkast als hij eenmaal geoogst is. Je kunt aan de kleur zien of hij nog vers is; als hij dof is of bruine vlekken heeft, is hij waarschijnlijk over zijn hoogtepunt heen.
CalebCaleb answered 1 jaar ago
Bloemkool kan bederven als hij op een warme plaats wordt bewaard of als hij al een tijdje gesneden is. Let op tekenen van bederf, zoals schimmel of slijmerige plekken. Als je tekenen van bederf ziet, gooi de bloemkool dan weg.
HunterHunter answered 1 jaar ago
Bloemkool is meestal goed tot ongeveer een week na aankoop. Daarna worden de roosjes bruin en slijmerig. U kunt het nog steeds eten, maar het zal niet meer zo lekker smaken.
RachelRachel answered 1 jaar ago
Bloemkool is een koel-weer-groente die op zijn hoogtepunt is van oktober tot december. Daarna begint de kwaliteit af te nemen omdat de bloemkool bitterder en wateriger wordt.
CarmenCarmen answered 1 jaar ago
Bloemkool kan zacht en papperig worden als hij niet meer goed is. Hij wordt bruin en de kern wordt hol. Als hij naar zwavel ruikt of een slijmerige textuur heeft, is hij zeker over zijn hoogtepunt heen. Over het algemeen is bloemkool maximaal 3-5 dagen goed in de koelkast.
BellaBella answered 1 jaar ago
Bloemkool kan tot een week in de koelkast bewaard worden. Bewaar hem in een plastic zak zodat hij niet uitdroogt. Als hij er verlept of bruin begint uit te zien, is hij waarschijnlijk over zijn hoogtepunt heen.
DannyDanny answered 1 jaar ago
Bloemkool kan bederven als hij te lang wordt bewaard of als hij niet koud genoeg wordt bewaard. Zoek naar bloemkool die stevig is, een roomwitte kleur heeft en geen bruine vlekken vertoont. Vermijd bloemkool die verwelkt is, te zacht is of zwarte vlekken heeft.
IanIan answered 1 jaar ago
Bloemkool is het lekkerst als hij vers is. Maar als bloemkool eenmaal gesneden of gekneusd is, begint hij sneller zijn smaak en voedingswaarde te verliezen. Als je bloemkool wilt bewaren voor later gebruik, doe hem dan in een afgesloten bakje in de koelkast en gebruik hem binnen een paar dagen.