Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom zijn mijn wafels droog?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom zijn mijn wafels droog?
3 Answers
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Er kunnen een paar redenen zijn waarom je wafels droog zijn. Een mogelijkheid is dat u niet genoeg vet in het beslag hebt gebruikt. Hierdoor zullen de wafels meer van de bakspray of olie absorberen, waardoor ze droog worden. Een andere mogelijkheid is dat u ze te gaar heeft gemaakt. Hierdoor verdampt het water in het beslag, waardoor de wafels droger worden. Tenslotte is het mogelijk dat de verhouding bloem/melk niet klopt, waardoor het beslag droger is geworden.
MaxMax answered 2 jaar ago
De meest voorkomende reden voor droge wafels is dat het beslag te veel gemengd is. Overmixen van het beslag kan leiden tot glutenvorming, waardoor de wafels taai en droog worden.   De andere mogelijkheid is dat het wafelijzer niet lang genoeg of niet op een voldoende hoge temperatuur is voorverwarmd. Als het wafelijzer niet heet genoeg is, worden de wafels niet gelijkmatig gaar en komen ze er droog uit.
RosaRosa answered 2 jaar ago
Er kunnen een paar redenen zijn waarom uw wafels droog zijn. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken en oplossingen:   -Gebruik van oud bakpoeder: Controleer de houdbaarheidsdatum van je bakpoeder. Als het over datum is, zal het niet meer zo goed werken en kan het droge, dichte wafels veroorzaken¬† -Niet genoeg vet toevoegen: Wafels hebben wat vet nodig in het beslag om zachte, vochtige resultaten te krijgen.