Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom zijn instant noodles slecht?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom zijn instant noodles slecht?
3 Answers
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
De meeste mensen denken dat instant noedels slecht voor je zijn omdat ze veel calorieën, natrium en vet bevatten. Noedels kunnen echter heel voedzaam zijn en deel uitmaken van een gezond dieet als ze met mate worden gegeten. Hier zijn enkele van de gezondheidsvoordelen van instant noedels:  
  1. Ze zijn laag in calorieën. Een portie Top Ramen bevat slechts 190 calorieën, dat is minder dan de helft van de calorie-inhoud van een typische fast food maaltijd.
2. Ze zijn rijk aan eiwitten. Instant noedels zijn gemaakt van tarwemeel, wat een goede bron van eiwitten is. Een portie Top Ramen bevat 8 gram eiwit, dat is ongeveer 15% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor volwassenen.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Instant noedels zijn slecht omdat ze veel natrium en ongezonde verzadigde vetten bevatten. Een portie instant noedels kan tot 600 milligram natrium bevatten, dat is meer dan een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Ze bevatten ook veel ongezonde verzadigde vetten, die het risico op hart- en vaatziekten kunnen verhogen. Instant noedels hebben ook de neiging weinig voedingsstoffen te bevatten, dus ze bieden weinig voordelen voor de gezondheid.
IlseIlse answered 2 jaar ago
    Instant noedels zijn slecht omdat ze veel natrium en verzadigd vet bevatten.   Instant noedels hebben ook een lage voedingswaarde. Ze bevatten weinig vezels, eiwitten en vitaminen. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals obesitas, hart-en vaatziekten en diabetes.