Hoewel savooiekool rauw kan worden gegeten, wordt dat niet zo vaak gedaan omdat de bladeren wat taaier en bitterder van smaak zijn dan bij andere koolsoorten. Savooiekool wordt meestal gebruikt in gekookte gerechten, omdat de textuur zachter en milder van smaak wordt als hij gekookt wordt.
Savooiekool wordt gewoonlijk niet rauw gegeten omdat hij een taaie textuur en een bittere smaak heeft. Het kan echter wel gebruikt worden in salades of andere gerechten waar het gekookt wordt.
Savooiekool wordt gewoonlijk niet rauw gegeten, omdat het een bitterder soort kool is. De smaak kan echter worden versterkt als hij wordt gemarineerd of gekookt.
In tegenstelling tot groene kool is savooiekool niet zo zoet en delicater van smaak. Je kunt er het beste gekookt van genieten, dan komen de smaken goed tot hun recht. Toch zijn er ook mensen die savooiekool rauw lekker vinden, maar zo wordt het niet zo vaak gegeten.
Rauwe savooiekool kan behoorlijk bitter zijn, dus wordt hij meestal niet zo gegeten. Het kan echter op verschillende manieren worden gekookt en is een heerlijke toevoeging aan veel gerechten.