Bekijk vragenCategory: GroentenWaarom wordt guacamole bruin?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom wordt guacamole bruin?
3 Answers
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Na verloop van tijd worden avocado's die aan zuurstof worden blootgesteld bruin. Dit proces staat bekend als oxidatie en is dezelfde reden waarom appels en bananen bruin worden als ze worden opengesneden. Om te voorkomen dat uw guacamole bruin wordt, kunt u hem goed afdekken met plasticfolie of in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
L Fruit rijpt en oxideert nadat het geplukt is, en dat geldt ook voor avocado's. Als een avocado wordt opengesneden, wordt het vruchtvlees blootgesteld aan lucht, waardoor het snel bruin wordt. Om te voorkomen dat je guacamole bruin wordt, dek je hem goed af met plasticfolie of bewaar je hem in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
NaomiNaomi answered 2 jaar ago
De avocado bevat een enzym genaamd polyfenoloxidase (PPO), dat wordt geactiveerd wanneer de vrucht wordt opengesneden. PPO reageert met fenolverbindingen in de avocado om melanine, een bruin pigment, te produceren. Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat guacamole bruin wordt. Een ervan is om het in een luchtdichte verpakking te bewaren en er een paar druppels citroen- of limoensap aan toe te voegen. Een andere manier is er wat in blokjes gesneden ui door te roeren, die een antioxidant bevat die de enzymatische reactie vertraagt.