Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom wordt eiersalade waterig?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom wordt eiersalade waterig?
3 Answers
MaxMax answered 2 jaar ago
Een van de redenen waarom eiersalade waterig kan worden is dat de eieren de dressing opzuigen en weer afgeven als ze zitten. Dit gebeurt omdat eiwitten voornamelijk uit water bestaan (ongeveer 90%), terwijl de dooiers voor ongeveer 50% uit water bestaan. Wanneer u de eieren mengt met andere ingrediënten, zoals mayonaise, zullen ze wat van het vocht in die ingrediënten gaan absorberen. Als u een grote partij eiersalade maakt, kan het ook helpen om een beetje mosterd of azijn aan het mengsel toe te voegen. Het zuur in deze ingrediënten zorgt ervoor dat de eieren niet te veel vocht van de andere ingrediënten opnemen.
HunterHunter answered 2 jaar ago
De waterige textuur van eiersalade is meestal te wijten aan de toevoeging van mayonaise. Als er te veel mayonaise wordt toegevoegd, kan de eiersalade waterig worden. Ook als de eieren niet goed gekookt zijn, kunnen ze bijdragen aan een waterige textuur.
JackJack answered 2 jaar ago
De eiersalade wordt waterig door de mayonaise die erin zit. Mayo is een soort dressing die gemaakt wordt van olie, eierdooiers en azijn of citroensap. Als het een tijdje staat, gaan de olie en de azijn zich scheiden en wordt de salade waterig.