Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom worden mijn wafels hard?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Waarom worden mijn wafels hard?
3 Answers
KeesKees answered 1 jaar ago
Waarschijnlijk worden uw wafels hard omdat u ze te lang bakt. Pannenkoeken- en wafelbeslag bevat meestal een rijsmiddel, zoals bakpoeder of soda, dat het beslag doet rijzen. Als u het beslag te lang kookt, wordt het zuurdesem afgebroken en ontstaat er koolzuurgas. Dit gas ontsnapt uit het beslag, waardoor het opzwelt. Als het gas ontsnapt, loopt het beslag leeg en worden de wafels hard. Probeer uw wafels korter te bakken om dit probleem te voorkomen. U kunt ook een recept proberen dat geen zuurdesem bevat.
AvatarNovan answered 1 jaar ago
Er zijn een paar mogelijke redenen waarom uw wafels hard worden. Het kan zijn dat u ze niet lang genoeg bakt, of dat u het verkeerde soort meel gebruikt. Het is ook mogelijk dat uw wafelijzer niet gelijkmatig opwarmt, waardoor het beslag ongelijkmatig gaar wordt en de wafels hard worden. Als dit het geval is, kunt u proberen een beetje boter of olie op de platen van uw wafelijzer te wrijven om de warmte gelijkmatiger te verdelen.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Er zijn veel mogelijke oorzaken voor harde wafels. Eén mogelijkheid is dat uw beslag te dik is, waardoor de warmte moeilijk in het midden van de wafels kan doordringen. Een andere mogelijkheid is dat u ze niet lang genoeg bakt, waardoor ze aan de buitenkant te gaar zijn en in het midden niet gaar genoeg. Tot slot kan het ook zijn dat u ze na het koken niet goed bewaart, waardoor ze muf worden.