Bekijk vragenCategory: Groentenwaarom sperziebonen blancheren?
gast Staff asked 2 jaar ago
waarom sperziebonen blancheren?
3 Answers
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Het doel van het blancheren van sperziebonen is om ze zachter te maken zodat ze makkelijker te eten zijn. Het helpt ook om hun kleur en smaak te behouden. Blancheren is een snel proces dat maar een paar minuten duurt, en het kan worden gedaan in kokend water of in stoom.
KateKate answered 2 jaar ago
Door groene bonen te blancheren behouden ze hun heldergroene kleur en worden ze zachter. Het helpt ook de bitterheid van sommige soorten groene bonen te verwijderen.
KeesKees answered 2 jaar ago
Door groene bonen te blancheren behouden ze hun kleur en smaak. Als je groene bonen blancheert, kook je ze kort in kokend water (meestal maar een minuut of twee). Daarna laat je ze snel afkoelen in ijswater. Dit proces helpt de kleur en smaak van de bonen te behouden. Het is ook een handige stap om groene bonen klaar te maken om in te vriezen. Door ze eerst te blancheren voorkom je vriesbrand en behoud je de kwaliteit van de bonen.