Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom soja in plaats van melk?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom soja in plaats van melk?
6 Answers
KateKate answered 2 jaar ago
Al jaren zeggen gezondheidsdeskundigen dat we van volle melk moeten overstappen op magere melk. Men dacht dat magere melk minder vet en calorieën bevatte, en dus beter was voor de gezondheid. Maar nu suggereren sommige deskundigen dat we melk helemaal moeten laten staan en in plaats daarvan sojamelk moeten drinken. Het belangrijkste argument ten gunste van sojamelk is dat het een plantaardig voedingsmiddel is, terwijl melk van dieren afkomstig is. En aangezien mensen niet ontworpen zijn om dierlijke producten te consumeren, is het logisch dat we beter af zouden zijn met sojamelk. Critici van deze denkwijze wijzen erop dat veel mensen eeuwenlang perfect gezond zijn geweest terwijl ze dierlijke producten zoals melk consumeerden.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Sojamelk bevat dezelfde voedingsstoffen als koemelk, maar het bevat ook isoflavonen, wat gunstige fytochemicaliën zijn. Isoflavonen zijn antioxidanten die kunnen helpen bij de bescherming tegen kanker en hartziekten. Sojamelk bevat ook geen cholesterol of lactose, waardoor het een goede keuze is voor mensen die geen lactose kunnen verdragen of een hoog cholesterolgehalte hebben.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom sojamelk een betere keuze is dan koemelk. Om te beginnen bevat sojamelk geen cholesterol of verzadigde vetten, die schadelijk kunnen zijn voor je hart. Sojamelk bevat ook meer eiwitten en ijzer dan koemelk, en is een goede bron van calcium en vitamine B12 en D. Sojamelk is ook lichter verteerbaar dan koemelk, waardoor het een goede keuze is voor mensen die lactose-intolerant zijn of moeite hebben met het verteren van zuivelproducten.
EllaElla answered 1 jaar ago
Er zijn enkele redenen waarom sojamelk een betere keuze is dan koemelk. Zo bevat sojamelk geen cholesterol en weinig verzadigd vet. Het bevat ook veel meervoudig onverzadigde vetten, die goed zijn voor de gezondheid van het hart. Sojamelk is ook een goede bron van eiwitten en vezels. Koemelk daarentegen bevat veel cholesterol en verzadigd vet, en bevat ook lactosesuiker, die voor sommige mensen moeilijk te verteren is. Koemelk is ook geen goede bron van vezels of eiwitten.
DenzelDenzel answered 1 jaar ago
Sojamelk is een plantaardige drank die geen lactose bevat en daarom een goede keuze is voor mensen die lactose-intolerant zijn. Sojamelk bevat ook weinig verzadigd vet en cholesterol, en is een goede bron van eiwitten, vitamine B12 en mineralen zoals calcium en magnesium.
IsabelIsabel answered 1 jaar ago
Sojamelk heeft veel voordelen ten opzichte van koemelk. Sommige mensen zijn allergisch voor koemelk, en voor hen is sojamelk een prima alternatief. Sojamelk bevat geen cholesterol of lactose, en is vetarm. Het bevat ook meer eiwitten dan koemelk.