Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom soja in plaats van melk?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Waarom soja in plaats van melk?

3 Answers
KateKate answered 4 weken ago

Al jaren zeggen gezondheidsdeskundigen dat we van volle melk moeten overstappen op magere melk. Men dacht dat magere melk minder vet en calorieën bevatte, en dus beter was voor de gezondheid. Maar nu suggereren sommige deskundigen dat we melk helemaal moeten laten staan en in plaats daarvan sojamelk moeten drinken. Het belangrijkste argument ten gunste van sojamelk is dat het een plantaardig voedingsmiddel is, terwijl melk van dieren afkomstig is. En aangezien mensen niet ontworpen zijn om dierlijke producten te consumeren, is het logisch dat we beter af zouden zijn met sojamelk. Critici van deze denkwijze wijzen erop dat veel mensen eeuwenlang perfect gezond zijn geweest terwijl ze dierlijke producten zoals melk consumeerden.

HunterHunter answered 4 weken ago

Sojamelk bevat dezelfde voedingsstoffen als koemelk, maar het bevat ook isoflavonen, wat gunstige fytochemicaliën zijn. Isoflavonen zijn antioxidanten die kunnen helpen bij de bescherming tegen kanker en hartziekten. Sojamelk bevat ook geen cholesterol of lactose, waardoor het een goede keuze is voor mensen die geen lactose kunnen verdragen of een hoog cholesterolgehalte hebben.

GeorgeGeorge answered 4 weken ago

Er zijn een paar redenen waarom sojamelk een betere keuze is dan koemelk. Om te beginnen bevat sojamelk geen cholesterol of verzadigde vetten, die schadelijk kunnen zijn voor je hart. Sojamelk bevat ook meer eiwitten en ijzer dan koemelk, en is een goede bron van calcium en vitamine B12 en D. Sojamelk is ook lichter verteerbaar dan koemelk, waardoor het een goede keuze is voor mensen die lactose-intolerant zijn of moeite hebben met het verteren van zuivelproducten.