Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom scheurt mijn cheesecake?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom scheurt mijn cheesecake?
3 Answers
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Er zijn een paar mogelijke redenen waarom uw cheesecake barst. Eén reden kan zijn dat de oven te heet is, en de cheesecake te snel aan de oppervlakte bakt terwijl het midden niet gaar is. Dit kan leiden tot de vorming van barsten. Een andere mogelijke reden kan zijn dat er te veel vocht in het cheesecake mengsel zit. Wanneer de cheesecake bakt, zal het watergehalte verdampen en de taart doen barsten. Een derde mogelijke reden kan zijn dat er niet genoeg suiker in het cheesecake mengsel zit.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Een cheesecake barst omdat hij niet lang genoeg gebakken is en het oppervlak uitdroogt voordat het midden volledig gaar is. Als een cheesecake barst, is dat meestal omdat het oppervlak te veel is uitgedroogd terwijl het midden nog nat was. Dit kan worden veroorzaakt door onvoldoende baktijd, een te hete oven of een cheesecake die uit de koelkast in een hete oven is gezet. Om te voorkomen dat uw cheesecake barst, moet u hem gedurende de aanbevolen tijd bakken en erop letten dat de bovenkant niet te bruin wordt. U kunt het risico op barsten ook verminderen door de cheesecake na het bakken langzaam in de oven te laten afkoelen.
AliceAlice answered 1 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom uw cheesecake zou kunnen barsten. Eén reden kan zijn dat de oventemperatuur te hoog was en de cheesecake te snel gaar werd, waardoor hij barstte. Een andere reden kan zijn dat er te veel vocht in de vulling zat, waardoor die tijdens het bakken uitzette en barstte. Een derde mogelijkheid is dat de cheesecake na het bakken niet langzaam genoeg is afgekoeld, waardoor hij tijdens het afkoelen is gebarsten. Als de korst te lang of op een te hoge temperatuur is gebakken, kan de cheesecake barsten.