Bekijk vragenCategory: Groentenwaarom peulen niet rauw eten?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
waarom peulen niet rauw eten?
8 Answers
RachelRachel answered 2 jaar ago
De meeste peulen zijn rauw niet eetbaar omdat ze gifstoffen bevatten die je ziek kunnen maken. Zo zijn de rauwe zaden van de ricinusolieplant zeer giftig.
MilasMilas answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen om peulen niet rauw te eten. De eerste reden is dat de peul een kleverig latex sap bevat dat huidirritatie kan veroorzaken. Het sap kan ook problemen veroorzaken als het in de ogen komt. Een andere reden om peulen niet rauw te eten is dat ze giftige stoffen bevatten. Deze gifstoffen kunnen misselijkheid en braken veroorzaken, en zelfs nierschade. Rauwe peulen bevatten ook lectines, plantaardige eiwitten die schadelijk kunnen zijn voor de darmen.
JackJack answered 2 jaar ago
Omdat de buitenste schil van de peul gifstoffen bevat die je ziek kunnen maken. De gifstoffen worden vernietigd als de peulen worden gekookt.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom u geen rauwe peulen wilt eten. Ten eerste bevat de peul het zaad van de plant, en het eten van het zaad kan leiden tot spijsverteringsproblemen. Daarnaast kunnen onrijpe peulen taai en vezelig zijn en moeilijk te verteren. Ten slotte kunnen rauwe peulen giftige stoffen bevatten die je ziek kunnen maken. Het is altijd het beste om een arts te raadplegen voordat je wilde planten eet, vooral als je niet zeker weet of ze veilig zijn om te eten.
BramBram answered 1 jaar ago
Rauwe peulen bevatten een toxine dat in grote hoeveelheden schadelijk kan zijn. Het gif wordt verwijderd wanneer de peulen worden gekookt.
FenderFender answered 1 jaar ago
Sommige mensen eten peulen wel rauw, maar ze moeten voorzichtig zijn omdat rauwe peulen schadelijke gifstoffen kunnen bevatten. Het is het beste om de peulen eerst te koken om de gifstoffen te vernietigen.
AaronAaron answered 1 jaar ago
Hoewel de peul zeker eetbaar is, is hij niet zo lekker als de boon. De peul heeft een sterke smaak die sommige mensen onaangenaam vinden. Hij is ook wat taaier om rauw te eten dan de boon. De peul heeft een aantal voedingsvoordelen, bijvoorbeeld veel vezels en eiwitten, maar de boon is rijker aan voedingsstoffen. Daarom koken de meeste mensen de bonen voordat ze ze eten.
ChristinaChristina answered 1 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom je peulen niet rauw zou willen eten. De eerste reden is dat de peul zelf voornamelijk uit vezels bestaat, en je lichaam kan geen vezels verteren. Dus het eten van de peul zou alleen maar bulk toevoegen aan je dieet zonder enige voedingsstoffen te leveren. De tweede reden is dat de peul gifstoffen bevat die je ziek kunnen maken. Deze gifstoffen worden verminderd of geëlimineerd als de peul wordt gekookt. De derde reden is dat de meeste voedingsstoffen in de peul in de zaden zitten, en die zaden moeten worden gekookt voordat je ze eet. Als je ze rauw eet, mis je al die voedingsstoffen.