Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom paneermeel in appeltaart toevoegen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom paneermeel in appeltaart toevoegen?
6 Answers
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Het broodkruim voegt een beetje extra zoetheid en knapperigheid toe aan de appeltaart. Ze helpen ook wat van het overtollige vocht van de appels te absorberen, waardoor de taartkorst niet klef wordt.
KoenKoen answered 2 jaar ago
Paneermeel wordt in appeltaart gebruikt om een beetje knapperigheid en textuur toe te voegen. Ze helpen ook de sappen van de appels op te nemen, zodat de taartkorst niet te klef wordt.
MaxMax answered 2 jaar ago
De broodkruimels geven de appeltaart wat textuur en smaak, en helpen ook wat van het vocht uit de appels te absorberen, zodat de korst niet klef wordt.
JaysonJayson answered 1 jaar ago
De meest plausibele verklaring is dat paneermeel oorspronkelijk werd gebruikt als verdikkingsmiddel, net zoals bloem wordt gebruikt in andere taarten. Ze helpen het overtollige vocht te absorberen en geven de taart een mooie, stevige textuur.
HunterHunter answered 1 jaar ago
Een reden om paneermeel aan appeltaart toe te voegen is dat het helpt de sappen van de appels te absorberen, zodat de korst niet klef wordt. Paneermeel geeft ook een beetje smaak en textuur aan de taart. Sommige mensen voegen ook graag een klein beetje bloem of maïzena toe aan de paneermeel, waardoor het appelsap dikker wordt en de korst steviger.
OwenOwen answered 1 jaar ago
De broodkruimels voegen een beetje textuur toe en absorberen wat van het appelsap, zodat de taart niet te klef wordt. Ze helpen ook de vulling bij elkaar te houden.