Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom moet je sushi rijst wassen?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Waarom moet je sushi rijst wassen?
3 Answers
MilasMilas answered 1 jaar ago
Sushirijst is een soort kortkorrelige witte rijst. Hij is gewassen en klaargemaakt voor gebruik in sushi omdat hij kleverig is en een lekkere smaak en textuur heeft in combinatie met sushi-ingrediënten. Andere soorten rijst kunnen ook voor sushi worden gebruikt, maar die smaken en voelen niet hetzelfde omdat ze niet zo kleverig zijn. Daarom moet u de sushirijst wassen - zodat hij kleverig genoeg is om bij elkaar te blijven wanneer u hem oprolt met uw favoriete ingrediënten.
IanIan answered 1 jaar ago
Rijst is een graan dat besmet kan zijn met bacteriën als het niet goed gewassen wordt. De meest voorkomende soort bacterie op rijst is Bacillus cereus, die voedselvergiftiging kan veroorzaken. Het wassen van de rijst verwijdert al het vuil en de eventuele bacteriën.
EliasElias answered 1 jaar ago
U hoeft sushirijst niet per se te wassen, maar het is wel een goed idee omdat het zetmeel wordt verwijderd. Door de rijst te spoelen verwijdert u overtollig zetmeel aan het oppervlak van de korrels. Dit is belangrijk omdat het de rijst plakkerig en moeilijk te rollen kan maken. Spoelen helpt ook om de sushi een stevigere textuur te geven.