Bekijk vragenCategory: Groentenwaarom moet je rabarber schillen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
waarom moet je rabarber schillen?
10 Answers
GigiGigi answered 2 jaar ago
Rabarber is een groente die vaak als vrucht wordt gegeten. Het eetbare deel van de plant is de stengel. De bladeren zijn giftig, dus het is belangrijk ze te verwijderen voor het eten.   De schil van de stengel kan taai en draderig zijn, dus het is het beste om die er voor het eten af te schillen.
NovaNova answered 2 jaar ago
Van de meeste groenten en fruit wil je de schil eten omdat die belangrijke vitaminen en mineralen bevat. Maar bij rabarber moet je de schil absoluut vermijden. De reden hiervoor is dat de bladeren van de plant een giftige stof bevatten die oxaalzuur heet. Wanneer deze stof in grote hoeveelheden wordt ingenomen, kan dat ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals nierstenen of zelfs de dood. Dus als je rabarber klaarmaakt, zorg er dan voor dat je de taaie buitenste bladeren eraf pelt voordat je de stengel in plakjes snijdt.
ManouManou answered 2 jaar ago
Het korte antwoord is dat je rabarber technisch gezien niet hoeft te schillen, maar het kan het eindproduct smakelijker maken. Rabarberschillen zijn taai en draderig, dus als je ze eraf schilt, wordt het gerecht zachter en smakelijker.   Er zijn een paar verschillende manieren om rabarber te schillen. Je kunt een scherp mes gebruiken om de schil voorzichtig te verwijderen, of je kunt de stengels een flinke mep geven met de botte kant van een mes (of met een vleeshamer) om de schil los te maken voordat je hem eraf haalt.   Welke methode u ook kiest, zorg ervoor dat u de rabarber goed wast voordat u begint.
CalebCaleb answered 2 jaar ago
Rabarber is een groente die wordt gegeten als een vrucht. Het eetbare deel van de plant is de stengel. De bladeren zijn giftig, dus die moet je eerst afpellen voordat je de stengel eet.
FreekFreek answered 2 jaar ago
De rode of groene kleur aan de buitenkant van rabarber is van een natuurlijke kleurstof die gebruikt wordt om de plant te beschermen tegen insecten. De schil bevat veel van dit gif, dus die moet voor het eten verwijderd worden.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Rabarber is een groente met een zure smaak. Dat komt door het appelzuur dat in de bladeren en stengels van de plant zit. Appelzuur komt ook voor in andere vruchten en groenten, zoals appels en druiven. De schil van de rabarberplant bevat oxalaten, verbindingen die zich kunnen binden aan calcium. Wanneer te veel oxalaat zich aan calcium bindt, kan het kristallen vormen die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Daarom is het het beste om rabarber te schillen voordat je het eet.
NielsNiels answered 1 jaar ago
De bladeren van rabarber zijn giftig, dus is het belangrijk om ze te verwijderen voordat u de stengels eet.
JuliaJulia answered 1 jaar ago
Rabarber bevat veel oxaalzuur, een natuurlijk plantengif. Bij inname van grote hoeveelheden kan oxaalzuur gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder nierstenen. Het schillen van de rabarber helpt om een deel van het oxaalzuur te verwijderen.
LeoLeo answered 1 jaar ago
Rabarberstelen zijn alleen voor leden. Grapje! De reden dat je rabarber moet schillen is dat de schil taai en vezelig is en veel oxaalzuur bevat, dat giftig kan zijn. Door de stengel te schillen, verwijder je de schil en het meeste oxaalzuur.
LaurenLauren answered 1 jaar ago
Rabarber is een groente die gebruikt wordt voor zijn zuur smakende stengels. De bladeren van de plant zijn giftig, dus is het belangrijk deze te verwijderen voordat je de stengels eet. De schil van de rabarberstengel is ook taai en oneetbaar, dus die moet er voor het koken worden afgepeld.