Bekijk vragenCategory: Groentenwaarom moet je rabarber schillen?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

waarom moet je rabarber schillen?

4 Answers
GigiGigi answered 1 maand ago

Rabarber is een groente die vaak als vrucht wordt gegeten. Het eetbare deel van de plant is de stengel. De bladeren zijn giftig, dus het is belangrijk ze te verwijderen voor het eten.
 
De schil van de stengel kan taai en draderig zijn, dus het is het beste om die er voor het eten af te schillen.

NovaNova answered 1 maand ago

Van de meeste groenten en fruit wil je de schil eten omdat die belangrijke vitaminen en mineralen bevat. Maar bij rabarber moet je de schil absoluut vermijden. De reden hiervoor is dat de bladeren van de plant een giftige stof bevatten die oxaalzuur heet. Wanneer deze stof in grote hoeveelheden wordt ingenomen, kan dat ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals nierstenen of zelfs de dood. Dus als je rabarber klaarmaakt, zorg er dan voor dat je de taaie buitenste bladeren eraf pelt voordat je de stengel in plakjes snijdt.

ManouManou answered 1 maand ago

Het korte antwoord is dat je rabarber technisch gezien niet hoeft te schillen, maar het kan het eindproduct smakelijker maken. Rabarberschillen zijn taai en draderig, dus als je ze eraf schilt, wordt het gerecht zachter en smakelijker.
 
Er zijn een paar verschillende manieren om rabarber te schillen. Je kunt een scherp mes gebruiken om de schil voorzichtig te verwijderen, of je kunt de stengels een flinke mep geven met de botte kant van een mes (of met een vleeshamer) om de schil los te maken voordat je hem eraf haalt.
 
Welke methode u ook kiest, zorg ervoor dat u de rabarber goed wast voordat u begint.

CalebCaleb answered 1 maand ago

Rabarber is een groente die wordt gegeten als een vrucht. Het eetbare deel van de plant is de stengel. De bladeren zijn giftig, dus die moet je eerst afpellen voordat je de stengel eet.