Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom moet je kokosmelk in curry doen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom moet je kokosmelk in curry doen?
3 Answers
HannaHanna answered 2 jaar ago
Veel mensen denken dat kokosmelk alleen in Thaise curry's wordt gebruikt, maar het komt in feite voor in curry's van veel verschillende keukens. Kokosmelk wordt vaak in curry's gebruikt omdat het een rijke, romige textuur aan het gerecht geeft en tegelijkertijd helpt de kruiden in balans te brengen. Kokosmelk kan ook helpen om de hitte van zeer pikante curry's te temperen.
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom je kokosmelk aan je curry zou willen toevoegen. Ten eerste kan het helpen om de curry rijker en smaakvoller te maken. Kokosmelk wordt vaak gebruikt in Indiase en Thaise curry's, en het kan de smaak van de specerijen goed tot zijn recht laten komen. Ten tweede kan het helpen de curry te verdunnen als hij te dik is. Een beetje kokosmelk toevoegen kan helpen om je curry de juiste consistentie te geven. Tenslotte kan kokosmelk ook wat extra voeding aan je curry toevoegen. Het is een goede bron van vitaminen en mineralen, en gezonde vetten die je immuunsysteem kunnen stimuleren.
KateKate answered 2 jaar ago
Kokosmelk wordt in Indiase curry's gebruikt om een romige rijkdom en een lichte zoetheid aan het gerecht toe te voegen. Het helpt ook de kruiden te binden en geeft de curry een mooie gladde textuur. Kokosmelk wordt gemaakt door geraspte kokos te weken in heet water, en het vervolgens door een kaasdoek te zeven. De resulterende vloeistof is dik en romig, en heeft een uitgesproken kokossmaak. Het kan gebruikt worden als een op zichzelf staande drank, of toegevoegd worden aan soepen, sauzen, of curry's.