Bekijk vragenCategory: GroentenWaarom moet je groenten blancheren?
gast Staff asked 2 jaar ago
Waarom moet je groenten blancheren?
2 Answers
MaxMax answered 2 jaar ago
Blancheren van groenten is een snelle en makkelijke manier om de voedingsstoffen, kleur en textuur te behouden. Als je groenten blancheert, kook je ze in feite heel kort in kokend water voordat je ze schokt in ijswater. Dit helpt om de voedingsstoffen en de smaak van de groenten in te sluiten, zodat ze niet te gaar worden als je ze later weer opwarmt. Het helpt ook om de heldere kleuren van de groenten intact te houden    Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het blancheren van groenten:  
  1. Breng een pan met water aan de kook op een hoog vuur.
2. Voeg de door u gekozen groente(n) toe en laat ze 1-2 minuten koken, of tot ze net gaar zijn.
JackJack answered 2 jaar ago
Blancheren van groenten is een eenvoudige manier om de smaak, kleur en textuur te verbeteren. Het is ook een goede manier om bepaalde voedingsstoffen te behouden.   Groenten worden geblancheerd door ze korte tijd in water te koken. Hierdoor scheuren de celwanden, waardoor de groenten zachter en zoeter worden. Het maakt ook de schil los, waardoor die gemakkelijker te verwijderen is. En tot slot vernietigt blancheren enzymen die groenten snel kunnen doen bederven.