Bekijk vragenCategory: FruitWaarom moet je fruit eerst wassen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom moet je fruit eerst wassen?
3 Answers
GijsGijs answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom u fruit moet wassen voordat u het eet. De eerste reden is dat veel fruit en groenten worden geteeld in contact met landbouwchemicaliën, zoals pesticiden, herbiciden en fungiciden. Deze chemicaliën kunnen schadelijk zijn bij inname, dus is het belangrijk om ze te verwijderen door de producten te wassen. De tweede reden is dat de meeste groenten en fruit zijn gecoat met een dun laagje was of een ander coating middel om de houdbaarheid te verlengen. Deze was kan ook schadelijke chemicaliën bevatten, dus is het belangrijk deze te verwijderen door de producten te wassen. De derde reden is dat de meeste groenten en fruit besmet zijn met bacteriën, waaronder E. coli en Salmonella.
AdamAdam answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom je fruit moet wassen voordat je het eet. De eerste reden is dat fruit meestal wordt bespoten met een chemisch fungicide of insecticide om eventueel ongedierte te doden. Door het fruit te wassen verwijder je wat van die pesticidenresten. Een andere reden is dat fruit soms bacteriën kan bevatten, zoals E. coli, die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Door het fruit te wassen worden eventuele bacteriën verwijderd. Ten slotte kunnen sommige soorten fruit (zoals bessen) gemakkelijk vuil en andere verontreinigingen uit de omgeving opnemen, dus wassen voor het eten is een goede manier om het risico op het binnenkrijgen van die verontreinigingen te verkleinen.
KateKate answered 2 jaar ago
Rauw fruit en rauwe groenten kunnen schadelijke bacteriën bevatten die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Door ze te wassen voordat u ze eet of bereidt, verkleint u het risico om ziek te worden. Voorwassen verwijdert ook vuil en chemicaliën die tijdens de groei op de producten zijn gespoten. Door je eigen groenten en fruit thuis te wassen, weet je precies wat er in je eten terechtkomt.