Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom moet je een cake laten afkoelen?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Waarom moet je een cake laten afkoelen?
3 Answers
MilasMilas answered 1 jaar ago
Taarten bestaan uit meerdere dunne lagen die op elkaar gestapeld worden terwijl ze nog warm zijn. Als je in een taart snijdt terwijl hij nog warm is, zal het gewicht van het mes ervoor zorgen dat de taart inzakt. Door te wachten tot de cake is afgekoeld, kan elke laag steviger worden en het gewicht van de lagen erboven dragen.
AvatarNovan answered 1 jaar ago
Er zijn twee belangrijke redenen om een taart te laten afkoelen voordat je hem glaceert of serveert. Ten eerste, als de cake nog warm is wanneer je hem glazuurt, zal het glazuur smelten en eraf lopen. Ten tweede, als de cake nog warm is wanneer je hem aansnijdt, zal hij kleverig zijn en uit elkaar vallen. Daarom is het belangrijk de cake volledig te laten afkoelen alvorens hem te glazuren of op te dienen.
NovaNova answered 12 maanden ago
Wanneer een cake net gebakken is, is het midden nog gesmolten (vloeibaar). Als je op dat moment in de cake zou snijden, zou alle vloeistof eruit lopen en zou de cake droog zijn. Door de cake te laten afkoelen, laat je het midden stollen, zodat wanneer je er in snijdt, het midden vochtig blijft.