Bekijk vragenCategory: Groentenwaarom moet je asperges schillen?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
waarom moet je asperges schillen?
6 Answers
AvatarNovan answered 1 jaar ago
Asperges zijn bedekt met een wasachtige laag die hen helpt vers te blijven. Schillen verwijdert dit laagje en voorkomt dat ze snel bederven.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Asperges zijn groenten die met of zonder schil kunnen worden gegeten. De schil is eetbaar, maar sommige mensen schillen hem liever af omdat ze vinden dat de asperges dan beter smaken. Sommige mensen vinden ook dat de schil taai en kauwbaar kan zijn.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
De taaie schil van een aspergestengel is niet eetbaar. Het moet voor het koken worden verwijderd.
DenzelDenzel answered 1 jaar ago
De vezelige buitenlaag van asperges is moeilijk te verteren en kan bij sommige mensen maag- en darmproblemen veroorzaken. Door de asperges te schillen worden de meeste vezels verwijderd.
IanIan answered 1 jaar ago
Het eetbare deel van een aspergestengel is het witte, vlezige deel dat onder het grondoppervlak groeit. De taaie, houtachtige schil op de stengel wordt over het algemeen niet gegeten. Door de aspergestengel te schillen kun je de hele groente eten en verdwijnt de eventuele bitterheid van de schil.
HelenaHelena answered 1 jaar ago
De schil van asperges is taai en vezelig, en niet erg smakelijk om te eten. Door de asperges te schillen wordt de schil verwijderd en blijft de malse, eetbare stengel over.