Bekijk vragenCategory: FruitWaarom moet je aardbeien eerst wassen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom moet je aardbeien eerst wassen?
3 Answers
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Het USDA raadt aan om alle producten, inclusief aardbeien, voor het eten grondig te wassen om vuil en verontreinigingen te verwijderen. Wassen helpt ook om het aantal bacteriën op het fruit te verminderen. Aardbeien zijn een bijzonder hoog risico voor bacteriële besmetting, dus het is bijzonder belangrijk om ze goed te wassen voor het eten. Uit een onderzoek bleek zelfs dat bijna de helft van alle aardbeien die in supermarkten werden gekocht, besmet waren met schadelijke bacteriën. Door uw aardbeien voor gebruik grondig te wassen, kunt u het risico op voedselvergiftiging verminderen.
MirteMirte answered 2 jaar ago
Door aardbeien te spoelen voordat u ze eet, verwijdert u vuil, was of andere resten die op het oppervlak kunnen zitten. Het is ook een goed idee om ze te spoelen als u ze in de koelkast bewaart, want dan blijven ze langer vers.
JuliaJulia answered 2 jaar ago
Omdat ze bedekt zijn met een laag pesticide. Aardbeien worden vaak bespoten met pesticiden om ze te beschermen tegen het eten van ongedierte. Deze pesticiden kunnen schadelijk zijn bij inname, dus is het belangrijk ze te wassen voor het eten.