Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom mislukt mijn kaasfondue?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom mislukt mijn kaasfondue?
5 Answers
KeesKees answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom uw kaasfondue mislukt. Ten eerste, zorg ervoor dat je de juiste soort kaas gebruikt. Fondue wordt traditioneel gemaakt met Zwitserse kaas, maar u kunt ook Gruyère of Emmental gebruiken. Als je een andere kaassoort gebruikt, kan het zijn dat de kaas niet goed smelt of niet dezelfde smaak heeft. Ten tweede, zorg ervoor dat de kaas op de juiste temperatuur is als je begint - te koud en hij zal niet goed smelten, te warm en hij zal korrelig zijn. Ten derde, voeg de wijn langzaam toe en meng goed tussen elke toevoeging - als je het te snel toevoegt of niet genoeg mengt, zal de fondue waterig zijn.
RosaRosa answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom uw kaasfondue niet werkt. Eén reden kan zijn dat de kaas niet goed smelt. Dit kan komen doordat de kaas te oud is of te lang in de koelkast heeft gelegen. Een andere mogelijkheid is dat u de verkeerde soort kaas gebruikt. Een goede fonduemix moet Gruyère, Emmental en Vacherin bevatten. Als u een ander soort kaas gebruikt, smelt deze misschien niet goed. Ten slotte kan de fonduepan die u gebruikt niet heet genoeg zijn. Zet de pot op middelhoog vuur en roer regelmatig om voor een gelijkmatige verwarming.
BramBram answered 2 jaar ago
De meest voorkomende reden voor mislukte fondues is een verkeerde emulgering van de kaas en de wijn. Emulgeren gebeurt wanneer de kleine vetdruppeltjes in de kaas worden gecombineerd met de vloeistof (in dit geval witte wijn). Als dat niet gebeurt, smelt de kaas niet goed en blijft er een klonterige bende over.
IanIan answered 2 jaar ago
Het mislukt omdat de kaas niet heet genoeg wordt om te smelten. Om kaasfondue goed te laten smelten, moet de temperatuur van de pan op of boven 176 graden Fahrenheit worden gehouden. Als het te lang duurt voor uw fondue smelt, of als hij niet volledig gesmolten is, moet u de warmte op uw fornuis verhogen.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw kaasfondue mislukt. Een veel voorkomende reden is dat de kaassaus niet dik genoeg is om zich aan de dompelgroenten en het brood te hechten. Dit kan worden verholpen door een maïzenaslurry (maïzena gemengd met koud water) aan de kaassaus toe te voegen. Een ander veel voorkomend probleem is dat de fondue te dik of te vet wordt. In dat geval kunt u de saus verdunnen door een beetje witte wijn, bier of bouillon toe te voegen. Als het te vet wordt, kunt u ook wat van de ingrediënten van de dip toevoegen (zoals blokjes ui of blokjes brood) om wat van het vet op te nemen.