Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom mag je olijfolie niet verhitten?
gast Staff asked 2 jaar ago
Waarom mag je olijfolie niet verhitten?
2 Answers
JaysonJayson answered 2 jaar ago
Het verhitten van olijfolie kan de chemische structuur ervan veranderen, waardoor het minder gezond wordt. Wanneer u een olie verhit, kan deze afbreken en schadelijke verbindingen produceren die vrije radicalen worden genoemd. Deze vrije radicalen kunnen cellen in het lichaam beschadigen en leiden tot ontstekingen en oxidatieve stress. Daarom worden oliën met veel meervoudig onverzadigde vetten, zoals olijfolie, niet aanbevolen om mee te koken. In plaats daarvan kunnen ze het beste rauw of slechts licht gekookt worden gebruikt.
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Extra vierge olijfolie is een type onverzadigd vet. Bij verhitting kan het schadelijke verbindingen produceren, lipide peroxides genaamd. Deze verbindingen kunnen cellen in het lichaam beschadigen en het risico op sommige soorten kanker verhogen. Daarom kunt u voor het koken beter andere soorten olie gebruiken.